avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot renunta la pensia privata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot renunta la pensia privata?

Intentionez sa plec definitiv din tara si doresc sa stiu daca pot renunta la pensia privata, sa-mi desfiintez contul si sa incasez contravaloare lui(il am la ING Pensii).
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:12, 25 Aprilie 2012
Da, se poate dar conform conditiilor de asigurare primiti valoarea de rascumparare a contractului, adica foarte putin in raport cu ce ati platit pana in prezent.
Multumesc .Am uitat sa precizez ca ma refer la pilonul II de pensii private obligatorii .Daca ma decid sa rascumpar contractul, cum se procedeaza ?
Numai la implinirea varstei de pensionare, in limita cotizatiilor adunate in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ies la pensie sau mai pot lucra o perioada dupa ce implinesc varsta de pensionare? Ileana popa Ileana popa Bună ziua, Întrebarea mea este următoarea; daca la împlinirea vârstei de pensionare poți renunța la pensie, solicitând rămânerea în ... (vezi toată discuția)
Pensia privata pilonul 2 irumes irumes Un salariat care a optat pentru pilonul 2 de pensie privata, la momentul cand va indeplini conditiile de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)