avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate dupa pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate dupa pensie pentru limita de varsta?

Buna ziua,se mai poate beneficia de pensie de invaliditate daca o pers beneficiaza deja de pensie de limita de varsta? boala a parut si internarile sunt dupa ce deja a intrat in drepturi pt pensie de drept'
multumesc
Cel mai recent răspuns: mar24a , utilizator 17:03, 25 Aprilie 2012
=D> Nu poate primi doua pensii. Pensia de invaliditate se acorda celor care nu au indeplint conditiile de pensionare privind limita de varsta si stagiul de cotizare. La indeplinirea varstei de pensionare pensia de invaliditate se transforma in pensie pentru limita de varsta.
multumesc,dar persoanele care au pensie de handicap(cu insotitor) si totodata si beneficiaza si de pensie de limita de varsta,se poate asa?
Are indemnizatie corelata cu gradul de handicap. Una este sa ai o boala pe care o poti trata si alta este sa ai un handicap grav fiind nevoie de insotitor. :offtopic:
1. Nu exista pensie de handicap ci indemnizatie pentru persoane cu handicap iar acesta indemnizatiue se poate cumula cu pensia pentru limta de varsta.

2. Nimeni nu poate beneficia de doua pensii din sistemul puiblic de pensii.
multumesc,m-ati lamurit ref la indemnizatie si pensie invaliditate,ca si cuantum care este mai mare dintre ele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar ionutzul ionutzul Buna seara!Tata este nascut in data de 08.03.1962.Este pensionat din 2001 cu grad de handicap accentuat ca NEVAZATOR.Pana in 2001 are cotizat 21 de ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala gabita2000 gabita2000 Buna ziua, Tatal meu e pensionat de boala din anul 1995, are gradul 2 de invaliditate. Este nascut in anul 1949 si din cate stiu eu in anul 2013 tece la ... (vezi toată discuția)