avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu conditii :(
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu conditii :(

Buna ziua.
Pe data de 17-04-2012 mi-am inaintat demisia cu preaviz 20 zile lucratoare de luni-pana vineri si am calculat pana la data de 17-05-2012.
Daca pe data de 1Mai suntem liberi, se prelungeste perioada cu o zi?

Iar problema este ca pe demisia Patronul a scris : De acord. Ps. Toate lucrarile incepute vor fi terminate pana la data incetarii contractului de munca.

Lucru care imi este imposibil. deoarece fac service la electronice si elecrocasnice, aici intra mereu produse care unele dintre ele dureaza si 2-3 saptamani pana se repara, din N motive. Iar daca refuz un astfel de produs in perioada asta, nu e bine..:( poate sa spuna ca nu-mi indeplinesc sarcinile de servici.
Intrebarea este : Poate sa puna acerste conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 25 Aprilie 2012
Da, se prelungeste cu o zi perioada de preaviz, tinand cont ca ziua de 1 mai este declarata zi nelucratoare, iar in calculul preavizului vorbim de zile lucratoare si nu calendaristice. Tot ceea ce trebuie sa faceti in perioada de preaviz acordata angajatorului este va continuati activitatea, sa nu savarsiti abateri de la normele de munca, disciplina muncii, iar la incetarea perioadei de preaviz CIM inceteaza ca urmare a demisiei dvs. Angajatorul are la dispozitie cele 20 de zile lucratoare pe care i le-ati acordat sa recruteze si sa angajaze o alta persoana calificata pentru postul pe care il detineti.
Multumesc. :*

In aceasta perioada pot sa absentez 4 ore pe zi (nu chiar in fiecare zi) pentru ami cauta alt sevici?
Reducerea timpului de munca in perioada preavizului este posibila numai daca acest lucru este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia ....
problema este ca nu am acces la CCM.

Dar legea nu specifica ceva clar in acest domeniu?
Constat acum, ca noi cei angajati la privat nu mai avem aproape nici un drept..:( decat acel de a-ti da demisia si asta, tot in conditiile lor...:9
Legea nu prevede nimic in aceasta privinta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil dupa alt ccc si somaj barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu de crestere copil pina in luna februarie 2012(am nascut in feb.2010). angajatorul pt care lucram ... (vezi toată discuția)
Preaviz dansava dansava am fost dat in preaviz de firma unde am lucrat ,si inceta preavizul dupa 20 zile ,asa stiu eu ca e normal sa-mi dea preaviz si cu un salariu conpensator ,cat ... (vezi toată discuția)