avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru persoanele fara nici un venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru persoanele fara nici un venit

bunaziua, as dori un raspuns concret in legatura cu mama mea. tatal meu a murit in2010 iar din pacate la data decesului mama mea nu avea decat 8 ani si zece luni de casatorie dar au fost impreuna de 35 de ani si au avut 2 copii, privind noua legislatie nu ii acorda dreptul de pensie de urmas insa mama mea nu are absolut nici un alt venit, va rog sa-mi spuneti daca ar exista orice forma de pensie sau ajutor pentru ea. are 62 de ani si numai 6 ani pe cartea de munca. multumesc.
Cel mai recent răspuns: luciceo , utilizator 18:43, 25 Aprilie 2012
Poate beneficia de un ajutor social reglementat prin Legea nr.416/2001 si Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea nr. 50 din 19 ianuarie 2011.

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ] /
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Doina Elena Doina Elena Salariatul a decedat, in timpul programului (dar la spital )si a fost incadrat evenimentul ca accident inafara muncii. Acesta are o vechime in munca de 3 ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru acordarea pensiei de urmas respinsa teodoraion teodoraion Buna ziua, Ma numesc Teodora sunt din Bucuresti si am 2 fetite,una de 2 ani si una de 6 ani ,tatal lor a murit acum 3 luni si am depus acte pt cererea unei ... (vezi toată discuția)
Sistare venit minim garantat? ContSters167676 ContSters167676 Buna ziua, Copilul meu primeste pensie de urmas in urma decesului sotului si cum este prea mica pensia se completeaza pana la venitul minim garantat de 350 ... (vezi toată discuția)