avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mutare firma in strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mutare firma in strainatate

Buna ziua,

Am o firma inregistrata in Romania, are activitate, nu are restante la buget sau datorii catre alti parteneri de afaceri si doresc sa mut aceasta firma (sediul social) in strainatate. Adica sa fie inregistrata pe teritoriul altui stat. Este posibil asa ceva si daca da, ce formalitati trebuie sa fac?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:49, 25 Aprilie 2012
Nu se poate face asa ceva cu exceptia Societatilor Europene. Daca nu sunteti S.E. trebuie sa radiati societatea in Romania si sa deschideti o societate in statul unde doriti - in conditiile legislatiei statului respectiv.
Intr-adevar nu puteti sa mutati sediul societatii in strainatate, dar puteti sa deschideti in alta tara o sucursala( entitate fara personalitate juridica) sau o filiala - practic o alta societate al carei asociat majoritar in principiu trebuie sa fie societatea din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o persoana juridica straina FLORIN-MADALIN CONSTANTIN FLORIN-MADALIN CONSTANTIN Buna ziua! Va rog respector sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare si eu o intrebare: Daca o persoana juridica straina ... (vezi toată discuția)
Firma in romania tuteli tuteli vreau sa-mi deschid firma in Romania, dar cu activitate in afara tarii, imi poate raspunde cineva daca am nevoie de autorizatie Intracom. (vezi toată discuția)
Filiala/sucursala andreea20ro andreea20ro buna ziua,vreau sa va intreb ce acte si ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru a deschide o filiala.si ce diferenta este(daca exista)intre filiala si ... (vezi toată discuția)