avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent va rog,executare silita pfa sau pf?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent va rog,executare silita pfa sau pf?

Buna ziua,
Va solicit si eu ajutorul intr-o problema:
Eu, persoana fizica, am imprumutat suma de 8000 lei de la o alta persoana fizica in baza uni contract de imprumut facut la notar. Termenul de restituire al banilor a expirat, iar eu am reusit sa ii achit partial aceasta suma, adica 2000 lei.
Pentru suma achitata de 2000 lei nu am documente.
Nereusind sa achit intreaga suma, creditorul a mers la executor cu contractul de imprumut pentru executare silita pe suma de 8000 lei, pentru care am si primit somatie.
Eu lucrez ca persoana fizica autorizata, si am un birou, un spatiu inchiriat pe persoana fizica autorizata.
Astazi, executorul, impreuna cu creditorul si 2 jandarmi, au venit astazi la mine la birou, unde lucrez ca persoana fizica autorizata si s-a incheiat un proces verbal prin care ma obliga sa achit intreaga suma de 8000 lei in 3 zile, si au instituit sechestru asigurator pe bunurile care le am pe persoana fizica autorizata, si nu pe persoana fizica, sustinand ca este una si acelasi lucru, si ca trebuie sa raspund si cu patrimoniu de pe persoana fizica autorizata, desi, din punctul de vedere al meu, sunt doua entitati diferite (pf - reprezentata de cnp, pfa de CUI, care nu sunt la fel).
Eu nu am posibilitatea sa le achit in 3 zile banii si voiam sa va intreb:
1. Exista posibilitatea ca dupa aceste 3 zile sa imi ia bunurile care le am pe persoana fizica autorizata?
2. Desi ei nu accepta asta, eu pot sa le fac plati zilnice din incasari, prin depunere in contul bancar al executorului. Pot aceste plati sa impiedice executarea silita si sa imi ia bunurile de pe PFA?
Multumesc!
A va raspunde punctual la intrebarile dv. nu ar fi corect din punct de vedere colegial fata de executorul care va instrumenteaza dosarul si nici legal in raport cu O.M.J. 2.550/C/2006 care stabileste un onorariu minim pentru consultatii de 20 de lei.
Dar pentru a va prezenta toate prevederile legale care va sunt aplicabile, va recomand sa cititi acest articol: Este posibila executarea PFA pentru datoriile persoanei fizice?
Il gasiti aici: [ link extern ] /

Cu stima,
executor judecatoresc Soames Cosmin – Timisoara
Daca bunurile respective ale PFA fac parte din patrimoniul de afectatiune si acest lucru rezulta in mod clar dintr-un act , atunci nu pot fi executate. In caz contrar pot fi executate.
persoana fizica si persoana fizica autorizata au acelasi patrimoniu, de fapt PFA nu are patrimoniu propriu, doar PF are unpatrimoniu propriu.
Astfel , conform art. 20 OUG 44/2008 "PFA răspunde pentru obligaţiile sale cu patrimoniul de afectaţiune, dacă acesta a fost constituit"
Per a contrario, PFA raspunde ptr obligatiile PF cu tot patrimonul daca nu s-a constituit patrimoniul de afectatiune.

sadar, nu cred ca dl BEJ de mai sus si-ar fi meritat cei 20 de lei pentru consultatia catre care v-a trimis. Eu cred ca executorul a procedat in mod corect.

Doar daca este vorba de bunuri strict necesare ocupatiei dvs acestea nu ar putea fi executate decat in conditiile prevazute de art. 407 CPr.Civ, dar nu ptr ca ar fi ale PFA ci pentru alt motiv legal.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
ContSters214341, utilizator
D-le consilier, daca veti reciti articolul cu ceva mai multa atentie, veti observa ca tocmai asta am spus si eu: ca este nevoie ca patrimoniul PFA sa fie constatat prin acte.
In rest, atacurile la persoana nu cred ca va fac cinste, cu atat mai mult daca nu sunt meritate.
Cu stima.
Domnule BEj, era doar o gluma bazata pe afirmatia dvs referitoare la onorariu. Aici e un site unde se dau sfaturi pro bono, daca nu sunteti de acord sa le dati in conditiile acestea, sunteti liber sa nu le dati. De aceea am fost un pic acid.

In acel articol opinati ca nu pot fi executate. Nu este adevarat, la noi nu exista inca niciun registru in care sa fie consemnate bunurile din patrimoniul de afectatiune al persoanelor juridice care si-ar putea constitui un astfel de patrimoniu, prin urmare e clar ca nici doamna nu are constituit un astfel de patrimoniu. asadar, raspunsul nu poate fi NU, ci DA, bazandu-ne pe o prezumtie simpla si anume aceea ca nu este contituit un astfel de patrimoniu.
Toate cele bune,
Va dau 2 exemple concrete pe care le cunosc: un informatician - PFA si-a cumparat un laptop nou, pentru care are factura si care este inscris in Registrul jurnal de incasari si plati si Registrul de inventar. Un zugrav - PFA a cumparat o masina de tencuit second hand pt. care are contractul de vanzare-cumparare si l-a inscris in ambele registre amintite.

Alte discuții în legătură

Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Executare silita pfa radiata - urmarire bunuri personale victor_dutu victor_dutu Buna ziua, Avem urmatoarea speta, m[b]ai ales pentru executorii judecatoresti[/b]. Ati mai intalnit situatii similare cu speta de mai jos si ce ar fi de ... (vezi toată discuția)