avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cabluri telefonie,internet,cablu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cabluri telefonie,internet,cablu

buna ziua,am si eu o nelamurire. o firma de telefonie ,internet,cablu au montat pe peretele apartamentului meu langa balcon niste fire(echipament) sau ce naibii sunt....vreau sa stiu daca au voie si ce masuri as putea lua impotriva lor....va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:21, 26 Aprilie 2012
Teoretic trebuiau sa aiba acordul conducerii asociatiei de proprietari ... Verificati la asociatie.
Asa sunt construite blocurile noastre (vorbesc despe acele blocuri mostenite din epoca trecuta)., care au fost proiectate sa aiba doar fire telefonice si cabluri TV de la antena comuna. Aceste utilitati nu le vedeti, fiind incastrate in constructie si care sunt legate la dozele / prizele din apartamente.
Ei, odata cu trecerea la noua oranduire, cand s-a dat drumul la fel de fel de societati de telefonie, internet, TV - toate aceste vin pe niste cable care trebuie agatate cumva, pe undeva. Desigur, asa cum a afirmat mai sus dl. consilier jr., aceste firme trebuie sa aiba acceptul as. prop. deoarece peretele apartamentului meu langa balcon nu este proprietatea dvs., ci proprietate comuna, astfel incat orie ”zboara” pe-acolo, trebuie sa aiba avizul / acceptul as. proprietari.
Cum sunt mai multe firme care au posibilitatea furnizarii de astfel de servicii, daca as. prop. nu se implica, aceste fire si echipamente vor creea o imagine deplorabila, mai ales pe casa scarii...
Daca blocul dvs. este construit relativ recent, proiectantii si constructorii au prevazut spatii speciale prin interiorul blocului, astfel incat aceste zeci de cable si echipamente, desi exista, practic nu se vad, la dvs. in apartament ”vin” doar 2-3 cable si acestea bine camuflate pentru alimentarea echipamentelor din apartament.
Cam aceasta-i situatia in conditiile in care sunt mai multe firme, cu mai multe oferte pentru a satisface cat mai multi proprietari.
In fine, cablele despre care vorbiti si va deranjeaza, ar putea fi cumva sistematizate de firma cu pricina si doar as. prop. poate interveni, deci luati legatura cu presedintele as. prop. pentru solutionarea acestei probleme. de desfiintat aceste cable este mai greu, insa nu imposibil!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)