avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi pot avea la o casa construita in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi pot avea la o casa construita in concubinaj?

Sunt in concubinaj de 14 ani eu sunt din Chisinau concubinul este din Romania avem construit o casa impreuna in Romania ,pamantul si casa sunt pe numele concubinului .Ce pot face pentru a avea dreturi si eu la casa? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
angelicass, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:04, 25 Aprilie 2012
Va trebui sa promovati o actiune in instanta prin care sa solicitati sa se constate ca sunteti titulara unui drept de creanta cu privire la acest imobil. Va trebui insa sa dovedeti ca ati contribuit efectiv la edificarea acestui imobil (inscrisuri care atesta ca ati cheltuit bani in scopul edificarii imobilului, declaratii de martori etc.)
Multumesc frumos pentru raspuns,nu am inscrisuri care atesta ca am chieltuit bani in construire pentru ca bani ai trimeteam in Romania la rude sa cumpere si nici martori nu as putea avea pentru ca sunt rudele concubinului si nu ar fi nimeni de acord sa ma ajute . In cazul acesta ce mai pot face?
Pai daca nu aveti probe sa va dovedeti pretentiile, slabe sanse sa obtineti vreun castig de cauza...daca banii i-ati trimis prin posta sau prin alt serviciu de acest gen...si aveti dovezile in acest sens...e un punct de pornire...dar nu este suficient, va trebuie si martori
Puteti investi instanta cu o actiune in pretentii. Va trebuie inscrisuri doveditoare Pt a justifica pretentiile Dvs. In caz contrar nu puteti recupera nimic de la concubin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu martori...?) larisa09 larisa09 Am 32 de ani si am trait in concubinaj timp de 6 ani cu un barbat cu care am fost cununata doar religios si am facut nunta festiva. (nu am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Drepturile concubinilor dandanaua dandanaua El si ea au trait impreuna intr-o casa vreo 12 ani, timp in care, \"cot la cot\" au muncit (ambii au avut serviciu), au renovat, au modernizat, au cumparat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj gurita30 gurita30 Am trait 25 ani in concubinaj,din cauza situatiilor si batailor pe care mi le-a administrat concubinul,l-am parasit.Am avut o societate impreuna,am avut toti ... (vezi toată discuția)