avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfaturi la o hotarare judecatoteasca definitiva...va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfaturi la o hotarare judecatoteasca definitiva...va rog sfatuiti-ma

Buna ziua..sant o mama care in urma cu 10 ani am ramas fara copii,ei fiind luati de catre sotul meu care la acee vreme era un om influent si cu o stare materiala foarte buna.Cu martorii mincinosii si bani a reusit sa-mi ea copii ,o fetita in varsta de 9 ani si un baietel de numai 5ani.Statul la acea vreme ia lasat lui pana varsta de 18 ani.Copii mei au crescut foarte nefericiti deorece el mia interzis in toti acesti ani contactul cu ei prin amenintari iar la o luna dupa divort fostul meu sot a plecat in italia lasandu-i in grija bunici o femeie batrana si foarte bolnava.Fica mea care are deja 18 ani e alaturi de mine deja de un an dar gandul meu a ramas la baiatul meu care a ramas singur si mie teama ca o va lua pe un drum rau.Fostul sot nul intereseaza si nu vrea sa aiba un dialog cu mine desi am incercat.La momentul asta eu sant in uk de vreo 8 ani si lucrez ca traslator am casa mea si o situatie materiala foarte buna.Ce as mai putea face ca copilasul meu sa fie langa mine si sa pot sa-i ofer o educatie buna si sa am grija de el.Daca cineva ma poate indruma sau sfatui va rog lasati-mi un nr de tel si va voi contacta eu.Am uitat sa mentionez ca fostul sot e inca in italia si nu se intereseaza de el.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
olivya, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 00:10, 26 Aprilie 2012
Puteti formula o cerere de stabilire a domiciliului minorului la dvs si sa cereti incredintarea custodiei exclusive pt baiat, cu motivarea ca s-au schimbat conditiile de acum cativa ani, in sensul ca minorului ii va fi mai bine cu dvs atat din punct de vedere material, cat mai ales moral. Va veti folosi de proba cu martori in acest sens, inscrisuri, baiatul avand 15 ani va fi ascultat de catre judecator si va putea sa isi dea un eventual acord de a sta cu dvs. Se poate face aceasta actiune, insa nu este neaparat sigur ca se va intampla ce s-a scris mai sus. judecatorul va fi suveran in a hotari. Mai mult, e posibil ca si sotul dvs sa vina cu p
Va multumesc din suflet pt raspuns.as vrea sa va mai intreb cum as putea sa realizez acest lucru avand in vedere ca locuiesc in anglia si mie greu sa calatoresc deoarece am inca un copil minor in grija si o afacere de condus.Este posibil sa gasesc pe cineva sa demareze procedeul pt mine bine inteles contra cost iar eu sa vin doar la momentul cand intradevar e nevoie de mine,deoarece banuiesc ca va dura ceva timp si nu pot face" naveta"intre uk si romania (bacau).Din nou multumirii din suflet.
Nu trebuie sa veniti din Anglia. Contractul de asistenta juridica se poate incheia si prin corespondenta. Din punctul de vedere al duratei, probabil ca va dura ceva deoarece am inteles ca si fostul sot se afla in Italia. Va fi vorba asadar de o procedura cu strainatatea care este de durata, insa nu f mare avand in vedere ca este vorba desore interesele unui minor.
Va rog sa-mi dati mai multe detalii,deja sant foarte interesata.Mi-ar placea sa pot sa va contactez sa va dau cat mai multe informatii.Daca consideratii ca as putea avea succes in a-mi recastiga baiatul desi sincer mi-am cam pierdut increderea in justitia romana vazand prea multe cazuri asemanatoare.Sant pregatita sa incerc din nou ,au trecut 10 ani si nu mai sant acea persoana slaba si fara ajutor.Oricum vreau sa va multumesc din nou si daca ve-ti avea ingaduinta sa-mi spunetii exact ce pasi trebuie sa urmez caci sincer chiar am devenit disperata,copilul meu chiar are nevoie de ajutor ,am inteles ca avut niste probleme cu politia si se afla intr-un anturaj nu prea placut.Am vecinii acolo la tara in Sarata Bai jud Bacau care de fiecare data cand sun si asta se intampla foarte des imi spun sa fac ceva ca va ajunge foarte rau.Tatal lui(fostul)vine o data pe an acasa si atunci pt 2 saptamani si mai mult sta beat in loc sa vorbeasca cu copilul.Daca ma credetii am fost tentata sa sun la protectia copilului.El mi-a luat copii ca sa se razbune nu ca ia iubit.Nici la scoala nu mai merge si nu vreau sa ramana cu 8 clase.Aici am posibilitatea s-al dau la scola si sa il aduc pe un drum mai bun.Orice sfat va fi foarte apreciat va multumesc din suflet.
Aveti date de contact in profilul meu. Se incheie un contract de asistenta juridica dupa o discutie preliminara, se formuleaza actiunea despre care v-am vorbit la instanta de la domiciliul minorului, se va efectua o ancheta sociala la domiciliul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. o situație mai delicată. am început toate formalitățile ... Michel67 Michel67 Bună ziua. O situație mai delicată. Am început toate formalitățile legale pentru exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Minori si familie Mari44 Mari44 Buna ziua! Sant la a doua casatorie .Am doua fetite di prima casatorie am o fetita de 8 ani si o din a doua casatorie o fetita de 2 ani! Am custodie comuna cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga fostul sot sa achite pensia alimentara la copil amariteiraluca84 amariteiraluca84 Buna ziua, Sunt divortata de fostul sot din 2014 ..anul trecut in 2018 am decis sa i mai acord inca o sansa pentru ca baiatul sa aibe un tata ..As avea multe ... (vezi toată discuția)