avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; partaj; testament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; partaj; testament

Va multumesc pentru raspunsul din data de 25.11.2008!

Trebuie sa va spun insa ca, termenii juridici nu sunt tocmai pe intelesul meu, asa ca v-as ruga sa-mi infirmati sau confirmati cele ce am inteles eu:

1. In legatura cu ratele la banca de dupa divort, contractul de ipoteca pe bunul comun fiind semnat de ambii soti, in cazul in care unul dintre ei nu mai plateste, are banca dreptul de a retine celuilalt, automat, din contul de salarii de exemplu, suma lunara ce reprezinta rata? Sau cum altfel poate proceda aceasta institutie pentru recuperarea lunara a datoriei?

2. Isi mai are sensul (sau ce sens mai are) testamentul in favoarea copiilor daca sotul supravietuitor are dreptul sa nu-l accepte/ recunoasca?

3. Se poate face partajul bunurilor comune in timpul casatoriei sau notiunea de partaj e in stricta legatura cu cea de divort?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:55, 7 Decembrie 2008
descrieti mai amplu ceea ce va intereseaza pt. a obtine un raspuns clar.
Daca ati mai scris vreodata aici, atunci scrieti in acelasi topic, nu se intelege nimic din ceea ce doriti! Si va dura cateva schimburi de mesaje ca sa ajungem sa intelegem despre ce vorbiti cand probabil ca in topicul vechi am vedea mai repede povestea.
Si am putea raspunde la noile dv. intrebari...
Aici, ne-am plictisi la momentul in care abia am incepe sa intelegem despre ce e vorba.
Ca sa nu amintesc si de faptul ca Regulamentul de postare ne spune sa nu deschidem mai multe subiecte pe aceeasi tema...
Împartirea bunurilor comune, în timpul casatoriei, se poate face la cererea oricaruia dintre soti sau la cererea creditorilor personali ai oricaruia dintre soti. Potrivit art. 36 din C. fam. alin. 2, pentru motive temeinice, bunurile comune, în întregime sau numai o parte dintre ele, se pot împărţi prin hotărâre judecătorească şi în timpul căsătoriei.
Multumesc pentru raspuns!

O alta intrebare, va rog: daca bunurile imobile care se partajeaza sunt ipotecate la banca, prin credit ipotecar semnat de ambii soti, prin partajarea lor se impart si ratele de rambursare a creditului ipotecar? Adica fiecare va trebui sa plateasca, in continuare, o anumita cota a ratelor, sau cum?
Partajarea judiciara in situatia ipotetica prezentata de dvs., inseamna atribuirea in natura a bunului imobil, unuia dintre soti.Celalalt sot va primi o sulta, reprezentand contravaloarea contributiei sale la dobandirea imobilului (in cazul dvs. pana in momentul partajarii imobilului).
Daca pentru acel imobil, mai sunt rate de achitat la banca, ratele se vor prelua de catre sotul care a primit in natura imobilul, care va avea si obligatia de a plati celuilalt sot sulta corespunzatoare contributiei acestuia la dobandirea imobilului pana in momentul partajarii.


Alte discuții în legătură

Partaj; testament r_ana55 r_ana55 Buna ziua! As dori sa aflu de la dvs. raspunsurile la urmatoarele intrebari: 1. In cazul partajului de dupa divort, daca unul dintre soti are luat un ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi de proprietate catre copiii majori danye danye Buna ziua, Va rog mult sa imi spuneti daca este posibila cedarea drepturilor de proprietate catre copii in cazul in care un parinte doreste acest lucru. Mai ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)