avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributii sociale 2012
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributii sociale 2012

Buna seara,
Am pfa taxi si lucrez cand am timp liber sunt angajat cu carte de munca la o alta firma unde acolo platesc contributii sociale.Trebuie sa platesc contributii sociale chiar daca nu sunt angajat si pe taxi?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 18:17, 28 Aprilie 2012
Daca realizati venituri din PFA (taxi) chiar si asa in timpul liber, va trebui sa platiti din venitul net 5.5% CASS ( sanatate) si 16% impozit la administratia fiscala. La pensii este optional, fiindca sunteti si angajat in alta parte cu contract de munca, asa cum spuneti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Pfa contributii catre stat?! o situatie particulara OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as vrea sa infiintez un PFA, am citit ceea ce se scrie pe forum despre contributiile catre stat dar nu m-am lamurit indeajuns. In situatia de acum: ... (vezi toată discuția)
Plata cas pentru pfa ion_voicu ion_voicu Buna ziua! Sunt pensionar dar am si un pfa, si va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc CAS pt veniturile realizate din functionarea ... (vezi toată discuția)