avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CAS pentru PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CAS pentru PFA

Buna ziua! Sunt pensionar dar am si un pfa, si va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc CAS pt veniturile realizate din functionarea PFA-ului.

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 15 Noiembrie 2012
Daca sunteti pensionar la limita de virsta nu sunteti obligat la plata CAS,dar aveti obligatia de a plati Sanatate 5.5 % dupa veniturile realizate,la fel ca si Impoz. 16% la administratia financiara.
1. - CAS = contributii de asigurari sociale (pentru pensie);
- CASS = contributii de asigurari sociale de sanatate.

2. Dvs. la care ati vrut sa va referiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar militar si pfi - cass se plateste de 2 ori? pfipensionar pfipensionar Buna ziua, Sunt pensionar militar de cativa ani si anul trecut mi-am infiintat un PFI. Intrebarea mea este: achit contributia la asigurarile de sanatate de ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Daca am ales norma de venit pentru functionarea PFA,platesc 16% impozit pe venitul stabilit de catre STAT la inceputul fiecarui an.Celelalte ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)