avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conditie sa fii sef!!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conditie sa fii sef!!!

Buna ziua. Imi poate spune cineva, va rog, care este conditia (ca studii) pentru a ocupa un post de sef intr-o institutie publica? Este obligatoriu sa ai si studii post-universitare sau de specialitate? De ex. asistenta sociala?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luana_mada , utilizator 00:58, 7 Decembrie 2008
Pentru a ocupa un asemenea post trebuie studii superioare in urmatoarele domenii: psihologie; sociologie; asistenta sociala; psihopedagogie sau stiinte juridice.
Eu am studii superioare economice si master asistent social. Credeti ca ma incadrez?
Posibil sa va incadrati avand in vedere ca aveti un master in asistenta sociala ... trebuie insa vazute si care sunt conditiile de studii pe care le cere institutia publica respectiva pentru a va inscrie la concurs.
luana_mada a scris:

Buna ziua. Imi poate spune cineva, va rog, care este conditia (ca studii) pentru a ocupa un post de sef intr-o institutie publica? Este obligatoriu sa ai si studii post-universitare sau de specialitate? De ex. asistenta sociala?
Va multumesc.


Potrivit art. 66 din Legea nr. 188/1999, pot participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere functionarii publici care sunt absolventi de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice; acestia trebuie sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I.
Nu ati precizat, in mesaj, daca este vorba despre o functie publica sau despre raporturi contractuale.
Este vorba de un post contractual, nu sunt functionar public. Sunt angajat contractual in institutia publica respectiva.
Astept raspuns.
Multumesc.
Mentionez ca sunt angajata pe post S III ( studii superioare ). Daca promovez pe postul de sef serviciu, cum voi fi incadrata? Ce grad?
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2008
luana_mada, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie publica de conducere? IORDANA IORDANA Buna. As dori o lamurire daca se poate: pentru promovarea in functie publica de conducere, de ex. sef serviciu: o persoana care indeplineste fct. de Inspector ... (vezi toată discuția)