avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in perioada de preaviz nu se poate cere lichidarea?/ ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in perioada de preaviz nu se poate cere lichidarea?/ se pierd drepturile ???

buna ziua
vreau sa intreb daca un salariat este in preaviz, este dispozitie si a efectuat 10 zile, jumatate cit prevede legea si apoi a cerut lichidarea la zi , poate fi incadrat in art din codul muncii la demisie ??
daca esti preaviz si ceri lichdarea nu mai beneficiezi de dreptul la somaj si nici de un salariu compensatoriu cum am primit initial dispozitia???
va multumesc
cu stima molnar
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:16, 10 Decembrie 2008
Pentru ce s-a acordat preaviz? ....... Pentru demisie sau pentru concediere?
preavizul s-a dat pentru concediere, defiintarea postului
reorganizare
postul nu mai exista in organigrama
va multumesc
Daca in perioada preavizului, salariatul solicita incetarea c.i.m. prin demisie atunci angajatorul poate dispune acest lucru.
In timpul preavizului acordat pentru concediere, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
va multumesc ,
eu am facut cerere de lichidare la zi, fiind in preaviz de concediere de 10 zile
daca se cere lichidare la zi, poate fi interperetata ca si demisie ??
cum se poate acest lucru ??
dupa 10 zile de preaviz de concediere am facut cerere de lichidare la zi
cum trebuia sa scriu sa inchei problemele cu firma ???
va multumesc
Ce anume intelegeti prin " lichidarea la zi"? Nu exista aceasta terminologie in codul muncii.
Daca doriti sa beneficiati de somaj nu trebuie sa va inaintati demisia, efectuati preavizul de 20 zile lucratoare, aveti dreptul sa lucrati doar 4 ore pe zi si sa fiti platit pentru 8 ore, pentru cautarea unui loc de munca, asa cum v-a specificat si elis.
Daca ati facut cerere pentru achitarea drepturilor salariale la zi nu se poate interpreta ca demisie. Depinde de modul in care ati formulat cererea si ce anume ati cerut exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca art 65 amosica amosica Buna ziua, as dori sa stiu care sunt obligatiile angajatorului in cazul in care desface un contract de munca cu art.65 - trebuie sa plateasca salar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)