avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... asistare la divort
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

asistare la divort

Buna ziua ... sunt intr-un divort iar sotia mea este reprezentata in instanta de cumnatul ei care sustine ca este licentiat in drept. Dovada la sustinerea lui a fost doar o foaie matricola. Intrebarea mea este daca are acest drept cumnatul ei fiind ruda de gradul II. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: calin_nechitag , utilizator 10:32, 26 Aprilie 2012
Poate fi reprezentata cu procura speciala in anumite cazuri stabilite de codul de procedura civila.
Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

Un absolvent de drept isi poate reprezenta rudele in instanta pana la gradul IV inclusiv. Din cate stiu eu, cumnatul este afin, ceea ce nu inseamna ruda.
Rudenia este e legatura bazata pe descendenta unei persoane dintr-o alta persoana sau
pe faptul ca mai multe persoane au un ascendent comun.
Afinitatea este relatia familiala reciproca dintre un sot si rudele celuilalt sot. Aceasta legatura de familie nu creeaza drept.
Ridicati o exceptie in instanta pentru lipsa calitatii de reprezentant. Dar se poate acoperi simplu, sotia dvs dandu-i mandat verbal in fata judecatorului (daca nu a facut-o deja in scris)
va multumesc pentru raspunsurile date ... va doresc un sfarsit de saptamana si o minivacanta binemeritata si plina de caldura ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de "afin" OvidiuRosca OvidiuRosca Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului \"afin\". Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie danaenache danaenache daca sunt afin de gradul III cu o persoana , ma pot casatori cu ea? multumesc. (vezi toată discuția)
Afini de gradul ii Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa-mi transmiteti daca eu sunt afin sau ruda pana la gradul II inclusiv cu sotia fratelui sotiei mele. De asemenea ma intereseaza ... (vezi toată discuția)