avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autosuspendare din functiile de primar si de consilier ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autosuspendare din functiile de primar si de consilier local

Buna ziua,

O intrebare am: actualul primar pentru a candida ca si independent se poate autosuspenda din partidul din care face parte si sa isi continue mandatul pana la alegeri? Imi puteti da si cadrul legal va rog frumos?
La fel si in cazul unui consilier local ...daca acesta se autosuspenda din partid, isi mai pastreaza functia de consilier local pana la alegerea noului consiliu local?

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
twisted111, utilizator
Cel mai recent răspuns: aprovion , utilizator 13:08, 26 Aprilie 2012
Primarul este ales si nu numit. Nu are nici o legatura functia de primar cu calitatea de membru al vre-unui partid. Poate sa-si duca linistit mandatul pana la capat si dupa autosuspendare numai ca la viitoarele alegeri partidul va sustine pe altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua! Vin cu o intrebare un pic aparte si doresc sa nu se interpreteze ca avand vreo implicare politica. Ridic , doar din punct de vedere juridic, ... (vezi toată discuția)
Viceprimar / consilier local FRANCISC59 FRANCISC59 Rog explicatie la urmatoarea problema> Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri ... (vezi toată discuția)
Alegere consilier local iovitadrian iovitadrian As dori sa stiu cum sunt alesi consilierii locali, mai precis ce procent trebuie intrunit. (vezi toată discuția)