avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducere refuzatã de autoritaþi! Conþinut ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducere refuzatã de autoritaþi! Conþinut ºtampilã "definitiva ºi irevocabilã" text incomplet

Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila,pe care am dat-o spre traducere in limba germana.Iar aceasta traducere nu imi este acceptata in Germania,pe motivul ca nu este tradusa in totalitate stampila definitiva si irevocabila.Un rand din aceasta stampila pur si simplu este indescifrabila si probabil s-a omis din traducere,nu stiu.Mai doresc sa mentionez ca aceasta stampila apartine Judecatoriei Slatina,poate difera de la o Judecatorie la alta,nu stiu.Stampila incepe cam asa: Prezenta copie este conforma cu originalul sent. nr....din....aflata in dosar nr....se su.....(aici nu se intelege) apoi a ramas definitiva si irevocabila etc.Am nevoie urgent de ajutor,va rog!
AdrianaPopaRo a scris:
Am o problema oarecum similara in sensul ca pe o decizie a fost pusa stampila pentru formula executorie. Aceasta nu se vede in totalitate. (...) traducatorul m-a rugat sa-i indic locul in lege unde exista definit textul [de pe stampila pt titlu executoriu] ca sa il poata traduce. Eu nu reusesc sa-l gasesc.

Art. 269, alin. (1) Cod procedura civila:

Art. 269
(1) Hotararile judecatoresti vor fi investite cu formula executorie, daca legea nu prevede altfel. Formula executorie are urmatorul cuprins:
"Noi, Presedintele Romaniei"
(Aici urmeaza cuprinsul hotararii).
"Dam imputernicire si ordonam organelor de executare sa puna in executare prezenta hotarare. Ordonam agentilor fortei publice sa acorde concursul la executarea acestei hotarari, iar procurorilor sa staruie pentru ducerea ei la indeplinire, in conditiile legii. Spre credinta, prezenta (hotarare) s-a semnat de... (Urmeaza semnatura presedintelui si a grefierului)".
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dar pur si simplu nu poate sa scrie de mana grefierul sef sau judecatorul de serviciu si sa stampilezeze cu stampila judecatoriei ca a scris de mana complet formula din stampila ??

sau

pana la urma functionarul acela nu poate sa REpuna stampila aceea banala, in asa fel incat sa se vada tusul ?? chiar daca e pusa din nou langa cea incompleta....

pur si simplu lipsesc 2-3-4 cuvinte, sa le scrie institutia in mod complet si sa semneze in dreptul modificarii.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila pe hotararea de divort beatlen beatlen Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)