avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintarea minorei de 14 ani spre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintarea minorei de 14 ani spre tata

minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la carat greutati 'este limitata la lucrurile normale ptr varsta ei adica sa priveasca la tv /doar sambata si duminica ,mama este plecata in spania si vine doar 1 data pe an ,iar fata a cerut ajutorul tatalui sa o ia de acolo.o problema ar fi ca tatal nu este la zi cu pensia alimentara si daca sar putea sa nu le mai dea lor banii si sa ii puna intrun cont pe numele fetii .cum ar putea sa ia fata de acolo?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 27 Aprilie 2012
da tata vrea sa vina fata la el dar e problema cu pensia alimentara
sa nu ii puna piedici mama mai tarziu chiar sa faca puscarie ptr asta
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
eceamihaela, utilizator
adisan a scris:

In primul rand, avand 14 ani, minora poate singura sa inainteze o actiune prin care sa ceara reincredintarea catre tata, motivand prin argumentele pe care le-ati expus. Se pune insa problema incuviintarii parintilor.


poate ne indicati si temeiul legal pentru acesta afirmatie.....


tatal sa depune actiune impotriva mamei de stabilirea domiciliului la el in care sa arate ce ati scris mai sus.sa aduca martori si probe. minora va fi audiata si daca spune ca vrea la tata sansele sunt foarte mari. sa sesizeze si Directia gen de prot copilului de la domiciliul minorei. poate sa o ia de urgenta de acolo si sa formuleze ordonanta presedentiala cu stabiirea domiciliului la tata si exerictarea autoritatii parintesti exclusive.

daca o ia de acolo nu mai trebuie sa platesca pensie alimentara.
multumesc
Art. 403 Cod Civil

Modificarea măsurilor luate cu privire la copil

În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
Adrian ALBU, Avocat
Tatal in mod normal trebuie sa plateasca mamei deoarece ea se ocupa cresterea minorei.
Incercati sa obtineti pe cale de ordonanta presedintiala stabilirea domiciliului minorei la dvs.
Pentru mai multe detalii luati legatura cu un avocat deoarece sunt multe de discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare incredintare minor si supunere la plata pensiei alimentare janedoe2009 janedoe2009 Buna ziua, in anul 2010,in urma divortului, minora de10ani a fost incredintata mamei de comun acord.In decursul celor doi ani care s-au scurs de la ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)