Buna ziua,
Sint o fosta angajata a unei companii de stat,iar dupa disponibilizare ,impreuna cu mai multi fosti colegi,am dat compania in judecata pentru recuperarea unor drepturi banesti(prime,salarii suplimentare).
In cazul meu,am cerut in instanta ,adresindu-ma sectiei litigii de munca de pe raza tribunalului de care apartin,si anexind la dosar dovezi concludente care sa-mi sustina cererea ,acordarea unor drepturi banesti echivalente anilor 2007,2008,2009.
De fapt am fost un grup de fosti angajati care am depus dosarele in acelasi timp(deci am avut aceleasi inscrisuri,aceleasi dovezisi am cerut aceleasi drepturi)si la acelasi tribunal,numai ca fiecare a depus dosarul in numele sau .
Sentintele au fost naucitoare(cel putin pentru mine):
-pe anul 2007 cererea de acordare a drepturilor aferente acelui an s-a prescris pentru toata lumea,aici nu a cistigat nimeni.Bun,asta inteleg.
-pentru anii 2008 si 2009,sint colegi carora li s-a dat cistig de cauza,si sint colegi care nu au cistigat nimic,motivatia fiind ca sint prescrise cererile pentru acordarea drepturilor pe anii mai sus mentionati.Eu asta nu inteleg.
Cum se poate ca deciziiile judecatoresti sa fie diferite in cazul unor dosare identice?legea nu e aceeasi penrtu toti?In unele cazuri s-au acordat drepturile,iar in alte cazuri,aceleasi drepturi s-au prescris!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cum adica ,cerind aceleasi drepturi in acelasi mod,in acelasi timp,solutia e diferita?Nu mai inteleg nimic.Se spune ca unde-i lege,nu-i tocmeala.
Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti ce sa fac si cui sa ma adresez pentru a ma lamuri in aceasta problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
carmenistan , utilizator
17:58, 27 Aprilie 2012