ce tre sa fak.....ja fata mea sa revina la numele meu?ne-am judekat pt pensie alimentara si pt faptul ka el a beneficiat de indemnizatia pt cresterea copilului desi era despariti de o jumatate de an si el nu a dat niciun ban la copil!!!!!! eu am fost la directia muncii din craiva si am suspendat indemnizatia!bineinteles ka am pierdut ka asa se face in criova!ne-am judecat 1 an si 5 luni!hotararea sa dat ain ianuarie 2008 iar hotarare a venit in luna iunie si asta pt ca am fakut nenumarate sesizari!sa stbilit o pensie de 25% din salariu minim pe economie!trebuia sami se dea pensia din momentul in care am introdus actiune dar judecatorul a hotarat di luna ianuarie 2008!actiunea a fost introdusa in luna martie 2207!!!!!!!am stabillit ca sa imi dea banii pe 1 a fiecarei luni dar el o trimite cand are chef!!!!!!!!!!!!!a trebuit sa ma rog de el 2 luni pt a imi da o adeverinta pt a putea sa inscreiu fata la gradinita si intr-un final mi-a adus!!!!!!!intampin f f f f multe greutati din cauza numeleui!!!!!!!!!!!!el nu a mai vazut fata de 2 ani si spune la toata lumea inclusiv fetei ka nu il intereseaza de ea!!!!!!!!!!!!fata sufera pt intelege!!!!!!!!!!!va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fak!!!!!!!!!!!!!! va multumesc anticipat aaaaaaaaaaaa si mai am o intrebare: a crescut cumva salariu minim pe economie?si daca da tre sa bag iar actiune pt marire pensie alimentara??????????????? va rog sfatuiti-ma
Salariul minim pe economie este de la 1 oct 2008 in valoare de 540 lei .... iar de la 01 ianuarie 2009 - 600 lei.
Referitor la titlul topicului ... părintele minorului poate fi decăzut din drepturile părinteşti numai în cazurile limitativ prevăzute în art. 109 C. fam. care constau în greşita exercitare a drepturilor şi îndatoririlor, iar nu şi la neexercitarea acestor drepturi şi îndatoriri.
Dvs ii reproşat tatalui faptul de a fi întrerupt orice fel de relaţii cu fiica sa, de a nu o fi vizitat şi de a nu-i fi achitat pensia de întreţinere la care fusese obligat prin hotărâre judecătorească irevocabilă.
Decăderea din drepturile părinteşti în cadrul dispoziţiilor art.109 din Codul familiei invocate de reclamantă ca temei juridic al acţiunii, constituie cea mai gravă sancţiune civilă ce se poate lua împotriva părinţilor care prin felul de exercitare a drepturilor părinteşti, respectiv prin purtarea lor abuzivă sau prin neglijenţa gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte, pun în pericol sănătatea, dezvoltarea fizică a copilului, primejduiesc educarea, învăţătura sau pregătirea profesională a acestuia. Cu alte cuvinte, cazurile de decădere din drepturile părinteşti reglementate în mod limitativ de prevederile art.109 C. fam. privesc numai greşita exercitare a drepturilor şi îndatoririlor de părinte.
Decaderea din drepturile parintesti nu scuteste parintii copilului de obligatia de a da intretinere acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Adoptie
ursuloaica
buna seara,
am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)