avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor in dosar penal pentru conducerea unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor in dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat

Buna ziua ,
Vin cu o problema aparuta acum cateva zile si spre greseala mea sunt vinovat. Am tractat un autoturism neinmatriculat nefunctional, adus pentru piese de schimb si am fost surprins de un agent de politie, invitat la sectie si dand declaratii.De aici incep problemele. Politistul nu m-a oprit regulamentar , mi-a taiat calea cu masina personala oprindu-se brusc,s-a dat jos din masina mi-a luat actele atat mie cat si celui din masina tractata , ne-a chemat la sectie cu autoturismul tractat, aproximativ 500m pe raspunderea lui.La sectie am dat declaratii, celui din masina tractata i-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat si pe mine m-a pus martor in el. Celui din masina tractata i-a retinut permisul de conducere, si i-a eliberat o dovada de circulatie falsa, plina de modificari, cu date eronate, fara stampila unitatii si pe o perioada cu o luna in urma.Spre surprinderea mea mi-e nu mi-a intocmit nmic,nu mi-a luat permisul de conducere, doar am dat declaratie in dosarul celui tractat. Persoana din masina tractata i-a facut plangere penala politistului pentru dovada respectiva, deoarece a fost oprit in trafic si s-a descoperit dovada falsa . Acum vrea sa mai faca o plangere penala pentru dosarul penal intocmit, deoarece credem ca politistul a abuzat de functia pe care o avea, el prezentandu-se la un moment dat inspector sef,el fiind doar agent de politie neaflat in misiune, indemnarea conducerii autoturismului impreuna cu cel tractat la sediul politiei, precum si "dictarea"declaratiilor nelasandu-ne pe noi sa relatam exact cum a fost. Mentionez ca dosarul penal inca se afla in mainile politistului el inca nu a fost inaintat.Ce se poate inatmpla in continuare si ce ma sfatuiti sa fac
Cu stima
Da, cu siguranta ca interpretarea constituie adesea problema vitala in drept in general.In mod special in dreptul penal.
Eu cred ca insasi modul in care a procedat politistul ar fi cam discutabil cumva dar oricum politistii nu fac interpretari...
Politistul a crezut sincer ca isi face datoria.
Cred ca daca problema este bine pusa se poate spera cu temei la o amenda administrativa indiferent de ceea ce ar considera politia si chiar...parchetul...in ceea ce priveste incadrarea juridica...
Cateodata incadrarea juridica conteaza mai putin decat rezultatul final...real in ceea ce priveste incadrarea juridica...

Dupa parerea mea, cel mai important lucru este sa nu se ajunga la o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare intr-o astfel de situatie deoarece nu consider ca ar fi echitabila...
Oricum, la o pedeapsa cu executare imi vine foarte greu sa cred ca s-ar putea ajunge insa...o pedeapsa cu suspendare si o fapta care sa constituie infractiune comisa ulterior aiurea poate trimite persoana la inchisoare...
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, ideal ar fi o amenda administrativa, mai ales ca persoana nu are cazier,iar pentru cativa zeci de metri de tractat sa ai cazier mi se pare trist, cred ca a fost mai mult rautate din partea politistului, nou in sectie probabil dorind sa se afirme

" Povestea " este foarte stufoasa, am facut practic un rezumat a ceea ce sa intamplat atunci, am uitat sa prezicez ca masina urma sa fie urcara pe platforma pentru a fi transportata in alta localitate, acest lucru facandu-se dupa ce am dat declaratii
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
in acest dosar, personal, as merge chiar spre NUP. exista certe date care sa te indreptateasca sa speri la un NUP, in special faptul ca masina era remorcata si cu motorul oprit.
singura problema este sa stii sa iti joci cartile iar asta o poate face in special un avocat penalist. cauta unul si nu te gindi la bani, este in joc cazierul tau judiciar.
Se pare ca exista anumite probleme cu acest caz, deoarece dosarul nici dupa 2 saptamani nu a fost inaintat parchetului, si nici macar proces verbal de constatare e infractiunii nu a fost intocmit
de unde stii ca nu exista pv intocmit? asa a spus sau ai vazut dosarul?
ai un avocat?

Alte discuții în legătură

Circulatie cu vehicul cu numere rosii expirate florin_pantazii florin_pantazii Buna ziua numele meu este florin . In ziua de 20.04.2014 , am dorit sa cumpar un autoturism de la un prieten de cartier ( vorbind cu el la telefon in ziua ... (vezi toată discuția)
Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)