avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor in dosar penal pentru conducerea unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor in dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat

Buna ziua ,
Vin cu o problema aparuta acum cateva zile si spre greseala mea sunt vinovat. Am tractat un autoturism neinmatriculat nefunctional, adus pentru piese de schimb si am fost surprins de un agent de politie, invitat la sectie si dand declaratii.De aici incep problemele. Politistul nu m-a oprit regulamentar , mi-a taiat calea cu masina personala oprindu-se brusc,s-a dat jos din masina mi-a luat actele atat mie cat si celui din masina tractata , ne-a chemat la sectie cu autoturismul tractat, aproximativ 500m pe raspunderea lui.La sectie am dat declaratii, celui din masina tractata i-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat si pe mine m-a pus martor in el. Celui din masina tractata i-a retinut permisul de conducere, si i-a eliberat o dovada de circulatie falsa, plina de modificari, cu date eronate, fara stampila unitatii si pe o perioada cu o luna in urma.Spre surprinderea mea mi-e nu mi-a intocmit nmic,nu mi-a luat permisul de conducere, doar am dat declaratie in dosarul celui tractat. Persoana din masina tractata i-a facut plangere penala politistului pentru dovada respectiva, deoarece a fost oprit in trafic si s-a descoperit dovada falsa . Acum vrea sa mai faca o plangere penala pentru dosarul penal intocmit, deoarece credem ca politistul a abuzat de functia pe care o avea, el prezentandu-se la un moment dat inspector sef,el fiind doar agent de politie neaflat in misiune, indemnarea conducerii autoturismului impreuna cu cel tractat la sediul politiei, precum si "dictarea"declaratiilor nelasandu-ne pe noi sa relatam exact cum a fost. Mentionez ca dosarul penal inca se afla in mainile politistului el inca nu a fost inaintat.Ce se poate inatmpla in continuare si ce ma sfatuiti sa fac
Cu stima
Fara a face comentarii la modul in care politistul a procedat ,fapta in sine reprezinta infractiune,intr-adevar angajarea unui avocat priceput l-ar scutii de multe neplaceri.
din cate stiu procesul verbal se face la fata locului in prezenta faptuitorului si semnat de catre acesta, in acest caz nu s-a intamplat , cel in cauza doar a dat o simpla declaratie
In cazul infractiunilor se intocmeste dosar penal nu PV de contraventie.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
se face un proces verbal in calitate de act procedural penal si nu contraventional. este primul act al dosarului penal deschis in urma constatarii infractiunii. al doilea este declaratia dvs.
Astazi am fost si am dat o declaratie, pe o coala tipizat "Declaratie martor" si din ce am inteles de la politist saptamana asta inainteaza dosarul la parchet, speram la o solutionare cat mai rapida

Alte discuții în legătură

Circulatie cu vehicul cu numere rosii expirate florin_pantazii florin_pantazii Buna ziua numele meu este florin . In ziua de 20.04.2014 , am dorit sa cumpar un autoturism de la un prieten de cartier ( vorbind cu el la telefon in ziua ... (vezi toată discuția)
Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)