avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna

Dupa divort minorul a ramas la mine iar dupa o vreme m-a dat in judecata pentru reincredintare tatalui.Minorului i se promisese multe foloase materiale de care eu probabil n-as fi dispus.Acum are 16 ani copilul si nu mai inghite deloc promisiunile tatalui deoarece si-a dat seama ca a fost dus cu vorba doar sa se poata razbuna pe mine.As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez avand in vedere intrarea in vigoare a noului cod civil ,daca ar trebui sa deschid proces din nou,desi nu-mo doresc sa fie afectat copilul.Intreb aici ce drepturi am si eu asupra copilului?Multumesc
Custodia comuna (exercitarea autoritatii parintesti in comun) presupune ca ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri care privesc persoana copilului dar si bunurile acestuia. Asta inseamna ca parintii i-au decizii de comun acord cu privire la cresterea, educatia copilului dar si bunurile acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)
Custodie si drepturi copil in cuplu necasatorit yo85 yo85 Buna ziua. As avea 2 intrebari daca ma puteti ajuta. Sunt insarcinata o sa nasc peste o luna iar tatal copilului meu este casatorit cu alta femeie, au depus ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)