avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE SI DREPTURI COPIL IN CUPLU NECASATORIT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE SI DREPTURI COPIL IN CUPLU NECASATORIT

Buna ziua. As avea 2 intrebari daca ma puteti ajuta. Sunt insarcinata o sa nasc peste o luna iar tatal copilului meu este casatorit cu alta femeie, au depus actele de divort de o luna (este de fapt al 3 lea dosar in ultimul an) dar au un baietel de un an si 7 luni. El nu va finaliza divortul pana la nasterea copilului, daca il recunoaste il poate afecta in privinta celuilalt? poate pierde drepturi in privinta copilului din casatoria lui? Si in situatia de fata cine are drept la custodia copilului nostru? noi locuim impreuna dar deocamdata nici o sansa sa facem acte. daca spre exemplu decide sa se intoarca la fosta nevasta ce drepturi are el la copilul nostru daca va fi pe numele lui? va mulltumesc frumos.:)
Cel mai recent răspuns: yo85 , utilizator 18:52, 20 Iulie 2014
Recunoasterea voluntara este valabila.

Recunoasterea copilului nascut intr-o relatie de concubinaj nu are nicio inraurire asupra drepturilor copilului nascut in cadrul casatoriei.

Stabilirea filiaţiei
Art. 415
Felurile recunoaşterii
(1) Dacă naşterea nu a fost înregistrată în registrul de stare civilă sau copilul a fost trecut în registrul de stare civilă ca născut din părinţi necunoscuţi, mama îl poate recunoaşte pe copil.
(2) Copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său.
(3) După moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai dacă a lăsat descendenţi fireşti.

Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Tatal ar putea perfecta divortul de fosta sotie la notar pentru a putea fi divortat in momentul cand nasteti Dvs. daca nu se intelege cu sotia asupra custodiei copilului lor poate rezolva acest aspect intr-un proces separat de cel de divort care sa dureze mai mult.
Drepturile si obligatiile asupra copiilor suntv aceleasi si pentru parintii casatoriti si pentru cei necasatoriti si pentru cei divortati si anume COMUNE. singura diferenta este ca domiciliul copilului va fi la Dvs sau la el dupa cum va intelegeti sau stabileste instanta.
Numai in cazuri exttrem de grave un parinte poate pierde dreptul de exercitare a autoritatii parintesti. In concluzie: va avea drepturi comune si egale in cresterea si educarea minorilor atat cu Dvs cat si cu fosta sotie in ceea ce priveste pe cei doi copii.
amandoi parintii copilului au drepturi si responsabilitati egale
va multumesc frumos pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna ContSters501846 ContSters501846 Buna ziua,abia ce am născut și in tot acest timp tatăl copilului cu care nu am fost de la început nu sa implicat deloc ba chiar a ținut mortiș și el și ... (vezi toată discuția)
Ce nume va lua copilul? Iuliaaaa15 Iuliaaaa15 Buna ziua am depus actele de divorț acum 2 ani timp ce m-am judecat cu soțul pentru copii până în mai 2020.In acest timp am fost plecată în Spania acolo ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate kiada kiada Buna ziua, Eu si cu partenerul meu ne confruntam cu o situatie mai delicata. Am ramas insarcinata si trebuie sa nasc la sfarsitul lui august, in ianuarie, ... (vezi toată discuția)