avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare fortata copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare fortata copii

Buna ziua, expun problema pe care o am in cateva cuvinte si va sunt recunoscator daca imi oferiti o solutie, un sfat, orice e binevenit.
Locuiesc de 5 ani in casa parintilor mei, impreuna cu sotia si copilul de 5 ani, avand CI la aceasta adresa. Fiind unicul fiu, de comun acord, am impartit casa in 2 apartamente cu intrari separate. Din cauza neintelegerilor cu mama, mi s-a pus in vedere de catre aceasta sa parasesc locuinta pana la toamna. Aceste neintelegeri nu sunt de natura penala (amenintare, lovire, distrugere etc), invocand faptul ca sotia mea nu lasa copilul in vizita la ea, desi acest lucru este fals. Deoarece tatal meu nu este de acord cu ea, aceasta a intentat divort. Daca tatal meu nu accepta divortul, acesta se va acorda oricum? Specific ca mama nu se poate intretine cu pensia ei, toate cheltuielile casei fiind suportate de mine si tata. In plus, a avut probleme de sanatate: pe fondul diabetului a facut 3 comotii cerebrale anul trecut, fiind internata in spital. In urma acestor comotii, nu prea mai este inteligibila, se comporta normal cu noi, dar daca nu-i convine ceva, se comporta ca atare. Arma ei principala este CASA, amenintandu-ne tot timpul ca o sa "zburam". E dreptul ei, dar eu intreb totusi: daca i se acorda acest divort, se va ajunge la partaj, impartind cu tatal meu casa in doua. In acest timp, poate obtine o hotarare judecatoreasca de evacuare pt mine si familia mea, chiar daca tatal meu nu e de acord? Daca fac un contract de comodat cu tatal meu, trebuie si acordul ei?
Cel mai recent răspuns: alexcs_1 , utilizator 16:15, 27 Aprilie 2012
Inainte de orice, adresati-va unui neuropsihiatru pentru a vedea stadiul si evolutia bolii mamei d-vs.. Problema d-vs. nu este in primul rand de natura juridica.
Din moment ce a depus divortul, banuiesc ca aceasta problema devine juridica. Probabil vom cere in instanta o evaluare neuropsihiatrica, nu putem sa o ducem cu forta. Noi nu vrem sa-i facem rau, dar ea o tine una si buna sa plecam din casa. O sa fac si asta, dar acum nu pot sa iau un credit. Banii pe care i-am avut i-am bagat in casa (nu ne-am gandit la asa ceva).
In urma partajului i se poate atribui tatalui d-vs. partea in care locuiti, urmand ca acesta sa se mute cu d-vs., dar probabil ca mama d-vs.tot nu se va linisti.O alta varianta ar fi sa i se atribuie in intregime casa tatalui d-vs., dar in aceasta situatie va trebui sa-i platiti sulta mamei.
Chiar ea a propus acest lucru, cerand 50000 de euro. Cine va evalua proprietatea si cine va stabili sulta? Sper intr-o rezolvare amiabila, inteleg ca e proprietar, dar nu-mi convine ca azi suntem buni, maine nu mai suntem... ma refer si la tata si la familia mea.
Situatia e cam asa: casa a fost cumparata cu banii tatalui (proveniti din mostenirea de la parintii lui, pt care are documente) si pusa la punct timp de 15 ani (de mine si tata, partea in care stau modernizata, cea in care stau ei mai putin, dar cu munca si banii nostri), maica-mea fiind pensionata de boala, necontribuind cu bani. Am inteles ca legea e lege, dar totusi caut o rezolvare pasnica, nu sa dicteze cineva care a luat-o razna...Mi-e greu sa accept, stiu ca o sa-i para rau la un moment dat dar va fi prea tarziu...Imi pare rau de tata. Daca plec, se va descurca foarte greu si cu intretinerea casei si cu conlocuirea ...
Omeneste vorbind de ce nu incercati sa gasiti o solutie amiabila? Intr-adevar unii bunici pun monopol pe nepoti, dar incercati sa faceti si cum vrea dansa. Fiind si unicul copil nu va inchipuiti ce durere o sa-i cauzati Daca o sa ajungeti in instanta? buna, rea, e mama Dvs. Incercati sa Mai judecati si cu sufletul oameni buni!! Mai ales cand este vorba de parintii nostri. Buni , rai, ei ne-au adus pe lume, ei ne-au crescut, ei ne-au ajutat sa castigam o bucata de paine. Cand ati avut nevoie v- a oferit un camin , iar acum nu va Mai convine situatia? Duceti-va cu chirie o perioada sa vadeti ca o sa va roage sa va intoarceti . Iar in ce priveste divortul parintilor de ce nu incercati sa-i impacati ? Va place sa va vedeti parintii in instanta?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Roxana alina Stancu , Avocat

Alte discuții în legătură

Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Divort Tav23 Tav23 Parintii mei divorteaza. Tata are pe una de circa 10 ani. La inceput i-a jurat mamei ca nu va mai avea vreo tangenta cu ea si ca a incheiat totul definitiv. ... (vezi toată discuția)