avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare fortata copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare fortata copii

Buna ziua, expun problema pe care o am in cateva cuvinte si va sunt recunoscator daca imi oferiti o solutie, un sfat, orice e binevenit.
Locuiesc de 5 ani in casa parintilor mei, impreuna cu sotia si copilul de 5 ani, avand CI la aceasta adresa. Fiind unicul fiu, de comun acord, am impartit casa in 2 apartamente cu intrari separate. Din cauza neintelegerilor cu mama, mi s-a pus in vedere de catre aceasta sa parasesc locuinta pana la toamna. Aceste neintelegeri nu sunt de natura penala (amenintare, lovire, distrugere etc), invocand faptul ca sotia mea nu lasa copilul in vizita la ea, desi acest lucru este fals. Deoarece tatal meu nu este de acord cu ea, aceasta a intentat divort. Daca tatal meu nu accepta divortul, acesta se va acorda oricum? Specific ca mama nu se poate intretine cu pensia ei, toate cheltuielile casei fiind suportate de mine si tata. In plus, a avut probleme de sanatate: pe fondul diabetului a facut 3 comotii cerebrale anul trecut, fiind internata in spital. In urma acestor comotii, nu prea mai este inteligibila, se comporta normal cu noi, dar daca nu-i convine ceva, se comporta ca atare. Arma ei principala este CASA, amenintandu-ne tot timpul ca o sa "zburam". E dreptul ei, dar eu intreb totusi: daca i se acorda acest divort, se va ajunge la partaj, impartind cu tatal meu casa in doua. In acest timp, poate obtine o hotarare judecatoreasca de evacuare pt mine si familia mea, chiar daca tatal meu nu e de acord? Daca fac un contract de comodat cu tatal meu, trebuie si acordul ei?
Cel mai recent răspuns: alexcs_1 , utilizator 16:15, 27 Aprilie 2012
Sunt de acord sa judecam cu sufletul, dar nu eu am hotarat sa imi dau afara din casa copiii pt ca nu "nu MAI imi place" cum se poarta cu mine. Dvs. v-ati lasa copilul de 5 ani in prezenta unei persoane care ii spune ca parintii sunt magari, ca mama -sa e "c....a orasului"? Eu il las, nu l-am oprit niciodata, pt ca copilul inca nu intelege, el doar intreaba ce inseamna. De ce nu a facut asta de la inceput, cand am renovat casa? Daca citeati mai bine, nu e vb doar de bunica, e vb cam de toata lumea care o cunoaste, pot aduce orice martor, oricand. AM spus ca o sa plec, dar cand strang bani, nu cand vrea ea. Nu imi place sa vad parintii in instanta, nu se pot impaca pt ca nu tine cont de nici un sfat din partea nimanui, plus ca a bagat divortul.
Daca mama inainteaza cererea de divort fara motive sau fara motive reale, se poate intampla sa i se respinga cererea daca tata se opune divortului si dovedeste ca nu sunt motive pt un divort.
In caz ca divorteaza si ajung la partaj, tatal poate dovedi ca a avut o contributie proprie importanta la achizitionarea casei si astfel poate cere si obtine o cota majorata, apoi puteti interveni si dvs daca aveti dovezi ca ati contribuit la imbunatatire bunului. Poate sulta mamei va fi mai mica de 50 mii si o puteti plati.
Va multumesc pt raspuns. Ma gandeam ca poate ar fi mai bine sa plecam toti si sa-i ceara tata 50000. Eu oricum o sa plec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Divort Tav23 Tav23 Parintii mei divorteaza. Tata are pe una de circa 10 ani. La inceput i-a jurat mamei ca nu va mai avea vreo tangenta cu ea si ca a incheiat totul definitiv. ... (vezi toată discuția)