avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa cu datorii neplatite la timp care nu se poate ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa cu datorii neplatite la timp care nu se poate inchide

Buna ziua!
In anul 2005 am infiintat un pfa care a functionat un an si ceva, la care nu s-au depus declaratiile la timp.
Am vrut sa inchid acest pfa iar cei de la administratia financiara nu mi-au dat acordul deoarece aveam debite. Am platit o parte din ele dar nu in totalitate, dupa care am renuntat sa mai platesc.
Activitate nu am mai desfasurat de 5 ani, timp in care am primit somatii acasa pe care le-am ignorat.
Care este sensul acestor somatii si ce se poate intampla? Exista vreo sansa sa se radieze automat acest Pfa sau trebuie sa platesc restantele si apoi sa il inchid eu? Se poate ajunge pana la executare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:30, 10 Mai 2012
Buna ziua,
Si eu sunt exact in aceeasi situatie, numai ca difera anul in care am deschis PFA-ul.
Rog pe cine stie sa ne dea si noua un raspuns:ce trebuie sa facem, unde sa mergem, si ce solutii sunt.
Multumim aniticpat
Daca se datoreaza impozit si contributii sociale, urmarirea (executarea silita) se poate face si asupra bunurilor personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii restante stancualexandru stancualexandru Buna seara. Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest ... (vezi toată discuția)
Mentinere poprire eu_craciun eu_craciun Buna ziua, Un angajat al societatii mele (mentionez ca a fost angajat in cursul anului 2011) inregistreaza debite restante catre bugetul local reprezentand ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie debit catre stat mihai_iahim mihai_iahim Buna ziua ! va rog respectuos sa ma ajutati cu un sfat privitor la termenul de prescriptie a datoriilor catre stat , datorii generate in urma functionarii ... (vezi toată discuția)