avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ai timp 15 minute pentru remedierea problemei cand te ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ai timp 15 minute pentru remedierea problemei cand te opreste politia pentru control?

Mi-a spus un prieten a carui mama este judecator la Campina ca daca te opreste politia si nu ai actele la tine,triunghi sau altceva ai timp 15 minute sa remediezi problema. Este adevarat? In cazul in care ma opreste politia la 2-3 km de casa si am timp sa ma duc acasa sa iau actele sau ce-mi trebuie, sau imi aduce cineva ce am nevoie in 15 minute.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:50, 26 Aprilie 2012
Conform legii, daca nu sunteti in masura sa prezentati documentele solicitate de politist sunteti pasibil de amenda. Probabil amicul dvs. cand a fost oprit de politie, a spus ca mama lui este judecatoare si astfel binevoitorul agent, i-a permis sa dea o fuga pana acasa sa aduca actele solicitate. B-)
Nu cunosc nicio prevedere legala care sa permite unui conducator auto ca, intr-un anumit timp, sa rezolve abaterea de la normelor rutiere (lipsa actelor, in cazul dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune politia romana offsetman offsetman Buna ziua, ieri am avut si eu urmatoarea problema: ma deplasam cu masina dinspre Slobozia spre Bucuresti, iar intr-o localitate, era amplasat loganul politiei ... (vezi toată discuția)
Ridicarea permisului de conducere maryo1975 maryo1975 Pe scurt,intr-o noapte ma deplasam cu masina personala pe un drum public.Eu eram in dreapta deoarece consumasem bauturi alcoolice,iar masina era condusa de un ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa documentelor. petrescu81 petrescu81 Buna seara, In data de 3/10/2012 la circa 15 km de locuinta mea, intr-un sat vecin am fost oprit pentru control rutier. Am fost amendat pentru lipsa ... (vezi toată discuția)