avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa documentelor.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa documentelor.

Buna seara, In data de 3/10/2012 la circa 15 km de locuinta mea, intr-un sat vecin am fost oprit pentru control rutier. Am fost amendat pentru lipsa documentelor(CI + carnet de conducere) in valoare de 420 lei. As avea vreo sansa sa am castig de cauza daca depun contestatie? Tin sa precizez ca echipajul care m-au oprit erau de la politia rurala, nu rutiera. Am incercat sa il conving pe domnul politist spuandui ca actele mi-au fost furata odata cu portofelul, urmand a mi le elibera, dar a refuzat sa ma asculte, a vorbit flegmatic cu mine si mi-a spus ca mi-a dat maximul din amenda sa ma invat minte data viitoare. Recunosc ca buletinul imi era acasa, recent eliberat de la politie, iar carnetul de conducere urmeaza sa imi fie eliberat zilele acestea. Am declarat disparatia actelor la politie, dar nu am depus nici o declaratie si nu mi-a fost eliberata nici o dovada de catre politie, inainte cu o saptamana sa primesc amenda. Am semnat procesul verbal fara obligatiuni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:52, 4 Noiembrie 2012
In conditiile in care nu puteti proba cu documente motivarea invocata,nu se justifica a formula plangere contraventionala impotriva PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie. irina8001 irina8001 Buna ziua, in data de 26.08.2015 am fost oprita de politia rutiera la intrarea in localitatea de domciliu si amendata cu 420 lei si 3 puncte penalitate ptr ... (vezi toată discuția)
Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Cetățean austriac, permis reținut pentru o presupusă încălcare a vitezei de circulație. Kenservice Kenservice Bună ziua, puteți să mă ajutați cu sfaturi în acest caz? Subsemnatul Colewsnicov Jorj , CNP 1590203170324 domiciliat in Austria , strada STIFTERSTRASSE ... (vezi toată discuția)