avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cetățean Austriac, permis reținut pentru o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cetățean Austriac, permis reținut pentru o presupusă încălcare a vitezei de circulație.

Bună ziua, puteți să mă ajutați cu sfaturi în acest caz? Subsemnatul Colewsnicov Jorj , CNP 1590203170324 domiciliat in Austria , strada STIFTERSTRASSE 19 , oras GREIN cod postal 4360, doresc sa fac o contestatie impotriva hotararii de suspendare a carnetului de conducere cu gradele A,B,C.si E , eliberat de B.H. Perg Austria.
Aduc la cunostinta urmatoarele:
-IUn ziua de 12.11.2022 inainte de intrarea in Craiova Km 250 + 500m , am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere Numar de inmatriculare MAI40892 DJ 187.la ora 10. M-i sa retinut carnetul de conducere fara nici o baza legala .
-S-a facut un abuz deoarece m-i sa imputat ca nu am oprit la semnalul unui presupus agent de circulatie (imaginar, care nu era acolo. Pentru asta am si martor)
-Mi s-a imputat depasirea vitezei legale cu 52 kilometri pentru care s-a aplicat sanctiunea de avertisment.
In aceasta situatie nu m-i sa prezentat filmarea , ( acesta nu m-i sa prezentat ) , spunand ca nu este obligatoriu , prezentarea filmarii de catre organul constatator.
Eu consider ca nu exista nici o proba in acest sens deoarece acest echipaj nu se afla pe traseu !
In aceasta situatie contest aceasta deoarece nu se afla pe traseu respectiv nici un aparat de radar , eu solicitand fotografia respectiva.
- Eu fiind in Romania ca turist venind din Baile Herculane (TURIST Pot prezenta dovada platii hotelului), iar decizia de a mi se ridica si retine carnetul de conducere este un ABUZ al organelor de control.
- Argumente:
- Carnetul de conducere este eliberat de statul austriac , iar eu ca turist nu pot sa ma intorc legal inapoi acasa (AUSTRIA) , deoarece trec prin Ungaria si Austria , iar dovada eliberata pentru 15 zile se refera strict pentru teritoriul romanesc.
- Mi s-a spus ca pot sa imi iau eventual carnetul numai luni 14.11.2022 , de la seful serviciului circulatie Craiova. Eu consider ca si acest act este un abuz in functie , deoarece nu ma poate retine sa raman in Craiova de sambata 12.11.2022 pana in 14.11.2022.(Libera circulatie a cetatenilor europeni! )
- De asemenea m-i sa spus ca nu este sigur ca voi primi carnetul fiind oprit pentru cercetari. Deci nu este iar legal, deoarece eu sunt cetatean austriac , si aceasta verificare se face on line , sau putea sa mi se faca practic o fotografie a carnetului de conducere, iar eu aveam retinut o camera in Bucuresti la hotelul Crystal Palast Hotel Bucuresti in data de 12.11.2022
- Consider si acesta un abuz al autoritatilor locale.M-i sa ridicat un drept al meu ca turist.si consider din patrea autoritatilor un gest neprietenesc
- Am fost retinut de catre politie circa 3 ore in data de 12.11.2022, fara un motiv adevarat , eu fiind de acord sa platesc o amenda si sa-mi continui drumul. Politistul mi-a spus sa plec de langa masina ca el nu doreste acest lucru , vorbind foarte urat , adresandu-mi cuvinte necontrolate…
SOLICIT SANCTIONAREA AGENTULUI DE POLITIE PENTRU ABUZ !
M-i sa ridicat dreptul de a conduce acasa in Austria. Acest drept nu mi se poate ridica. Eu trebuie sa cer anularea carnetului existent pentru retinere ilegala , si comandarea unui carnet de coinducere nou. Aceasta perioada trebuind sa raman pe teritoriul Romaniei, De aceea solicit plata de catre statul Roman a cheltuielilor aferente (Achizitionarea unui nou carnet de conducere din Austria , si plata hotelului si cele necesare (Mancare , cazare ,benzina ) pana intru in posesia unui nou carnet de coinducere nou , pentru a.-mi continua calatoria.
Suma estimata in Euro circa 5.000€
Va multumesc pentru intelegere
Sing.M.Jorj Colesnicov
A-4360 Grein
Stifterstr. 19.
Puteți să răspundeți dacă a procedat corect agentul de circulație, ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:03, 30 Noiembrie 2022
Buna ziua

Puteti sa contestati procesul verbal si apoi sa recuperati permisul.
Agentul constatator are dreptate, nu este obligat de codul rutier sa prezinte probele video ale faptei/faptelor savirsite de dvs. decit in instanta. Nu e nici un abuz, aveti posibilitatea sa depuneti plingere contraventionala, conform OG 2/2001 si OUG 195/2002 art. 118 la judecatorie mentionata in PV de contraventie, presupun cea din Craiova.
[ link extern ]
[ link extern ]
Angajati-va un avocat.
Mă miră că pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h (52 km/h) nu vi s-a interzis conducerea autovehiculelor pe drumurile publice (reținerea permisului de conducere) pe o perioadă de 90 de zile începând cu ziua următoare celei în care expiră valabilitatea dovezii cu care puteți circula timp de 15 zile pe teritoriul României. Fiind cetățean străin înaintea datei la care intenționați să părăsiți România puteți solicita poliției restituirea permisului de conducere ca să puteți circula în Ungaria și Austria. Contravențiile săvârșite și sancțiunile primite în România vor fi comunicate poliției din Austria și vi se va aplica sancțiunile prevăzute de normele rutiere din Austria.
Agentul de poliție a procedat legal.
Va adresați unui avocat român achitați onorariu pt o consultație și apoi pt reprezentare la proces exact asa cum.ati proceda și cu un avocat austriac...Oricum nu este vorba despre nici un abuz,mașina putea pleca și tractata in cazul suspendarii dreptului de a conduce ,dvs urmand sa călătoriți cu tren,avion etc.Sansele de a obține daune morale cazare,costul unui carnet nou sunt cereri fanteziste discutați cu av pt a intelege ce variante aveți și ce se poate obține. Cu o cheltuiala de doar cateva sute de euro..Prevederi similare exista în legislația tuturor statelor europene,unele chiar mai severe..
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a conduce in strainatate willyro willyro Buna ziua, in urma cu trei luni am exagerat cu viteza pe drumul national Austriac fiind urmarit de o masina privata sau a institutiei ( politie) fara semnale ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului unui cetatean strain mesi mesi In data de 02.12 .2009,pe ruta Ludus-Targu Mures un cetatean strain a fost oprit de un echipaj de politie cu motivul ca a depasit pe linie continua si i s-a ... (vezi toată discuția)
Permis austriac buzdu buzdu va rog frumos cine ma poate ajuta cu cateva informatii despre: am avut un accident de masina soldat cu moartea unei persoane, in momentul de fata sunt in ... (vezi toată discuția)