Bună ziua, puteți să mă ajutați cu sfaturi în acest caz? Subsemnatul Colewsnicov Jorj , CNP 1590203170324 domiciliat in Austria , strada STIFTERSTRASSE 19 , oras GREIN cod postal 4360, doresc sa fac o contestatie impotriva hotararii de suspendare a carnetului de conducere cu gradele A,B,C.si E , eliberat de B.H. Perg Austria.
Aduc la cunostinta urmatoarele:
-IUn ziua de 12.11.2022 inainte de intrarea in Craiova Km 250 + 500m , am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere Numar de inmatriculare MAI40892 DJ 187.la ora 10. M-i sa retinut carnetul de conducere fara nici o baza legala .
-S-a facut un abuz deoarece m-i sa imputat ca nu am oprit la semnalul unui presupus agent de circulatie (imaginar, care nu era acolo. Pentru asta am si martor)
-Mi s-a imputat depasirea vitezei legale cu 52 kilometri pentru care s-a aplicat sanctiunea de avertisment.
In aceasta situatie nu m-i sa prezentat filmarea , ( acesta nu m-i sa prezentat ) , spunand ca nu este obligatoriu , prezentarea filmarii de catre organul constatator.
Eu consider ca nu exista nici o proba in acest sens deoarece acest echipaj nu se afla pe traseu !
In aceasta situatie contest aceasta deoarece nu se afla pe traseu respectiv nici un aparat de radar , eu solicitand fotografia respectiva.
- Eu fiind in Romania ca turist venind din Baile Herculane (TURIST Pot prezenta dovada platii hotelului), iar decizia de a mi se ridica si retine carnetul de conducere este un ABUZ al organelor de control.
- Argumente:
- Carnetul de conducere este eliberat de statul austriac , iar eu ca turist nu pot sa ma intorc legal inapoi acasa (AUSTRIA) , deoarece trec prin Ungaria si Austria , iar dovada eliberata pentru 15 zile se refera strict pentru teritoriul romanesc.
- Mi s-a spus ca pot sa imi iau eventual carnetul numai luni 14.11.2022 , de la seful serviciului circulatie Craiova. Eu consider ca si acest act este un abuz in functie , deoarece nu ma poate retine sa raman in Craiova de sambata 12.11.2022 pana in 14.11.2022.(Libera circulatie a cetatenilor europeni! )
- De asemenea m-i sa spus ca nu este sigur ca voi primi carnetul fiind oprit pentru cercetari. Deci nu este iar legal, deoarece eu sunt cetatean austriac , si aceasta verificare se face on line , sau putea sa mi se faca practic o fotografie a carnetului de conducere, iar eu aveam retinut o camera in Bucuresti la hotelul Crystal Palast Hotel Bucuresti in data de 12.11.2022
- Consider si acesta un abuz al autoritatilor locale.M-i sa ridicat un drept al meu ca turist.si consider din patrea autoritatilor un gest neprietenesc
- Am fost retinut de catre politie circa 3 ore in data de 12.11.2022, fara un motiv adevarat , eu fiind de acord sa platesc o amenda si sa-mi continui drumul. Politistul mi-a spus sa plec de langa masina ca el nu doreste acest lucru , vorbind foarte urat , adresandu-mi cuvinte necontrolate…
SOLICIT SANCTIONAREA AGENTULUI DE POLITIE PENTRU ABUZ !
M-i sa ridicat dreptul de a conduce acasa in Austria. Acest drept nu mi se poate ridica. Eu trebuie sa cer anularea carnetului existent pentru retinere ilegala , si comandarea unui carnet de coinducere nou. Aceasta perioada trebuind sa raman pe teritoriul Romaniei, De aceea solicit plata de catre statul Roman a cheltuielilor aferente (Achizitionarea unui nou carnet de conducere din Austria , si plata hotelului si cele necesare (Mancare , cazare ,benzina ) pana intru in posesia unui nou carnet de coinducere nou , pentru a.-mi continua calatoria.
Suma estimata in Euro circa 5.000€
Va multumesc pentru intelegere
Sing.M.Jorj Colesnicov
A-4360 Grein
Stifterstr. 19.
Puteți să răspundeți dacă a procedat corect agentul de circulație, ce pot face in acest caz?