Buna ziua. Sunt agent de vanzari la o firma din Timisoara direct distribuitoare de produsele Romaqua(Borsec,Giusto,Albacher). Am fost contactat de o firma tot din Timisoara distribuitoare pe langa produsele Romaqua si de alte produse. Mi-am depus preavizul in data de 18.04.2012 si m-am inteles verbal k in data de 25.04.2012 voi fi lasat sa plec. In data de 25.04.2012 mi-am predat masina de serviciu,palmul,telefonul si chitantierul insa firma nu a mai fost de acord sa imi dea acordul de a intrerupe activitatea si a hotarat sa stau in preaviz.Am hotarat sa nu mai vin la lucru si in urma a 3 absente nemotivate sa mi se desfaca contractul de munca pe motiv de indisciplina.Patronul sustine ca ma va da in judecata pe motiv ca nu am respectat clauza de confidentialitate si am decis sa merg la firma concurenta.Eu nu detin un exemplar din contractul care stipuleaza aceasta clauza de confidentialitate. Va rog sa ma sfatuiti in acest sens.Va multumesc.Pot pati ceva daca voi fi chemat in instanta?
cam greu. Intelegerea verbala nu poate fii o dovada,trebuia sa va dea ceva la mana,mai bine zis dvs trebuia sa faceti o cerere si patronul sa fii semnat si stampilat,asa aveati o dovada ca patronul nu respecta.
Totusi mergeti la I.T.M. si spuneti-i si lor problema asta,insa asa cum am zis,patronul va nega declaratiile dvs.
Succes
Sigur este clauza de confidentialitate?Inclin sa cred ca este totusi inserata o clauza de neconcurenta,de aceea este indicat sa va lamuriti mai intai exact ce ati semnat.
Daca este o clauza de neconcurenta,trebuie sa stiti ca in cf. cu prevederile din C. Muncii,respectiv art21(2):
Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul
Daca clauza de neconcurenta isi produce efectele ,atunci in cf. cu prevederile art24CM:
"În cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului"
Clauza de confidentialitate nu are nicio legatura cu angajarea la o alta firma ... orice clauza la c.i.m. trebuie sa fie stipulata fie in c.i.m. , fie intr-un act aditional la acesta .
Dvs ati semnat vreo astfel de clauza? .... sau ce fel de clauze la c.i.m. ati semnat?