avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu-si respecta obligatiile din contractul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu-si respecta obligatiile din contractul de munca

In data de 11 04 2012 mi-am depus demisia (fara preaviz) ca angajatorul nu-si respecta obligatiile din contractul de munca astfel :
am diurna de primit din luna august 2011
masina pe care lucrez nu corespunde din punct de vedere tehnic.
Mentionez ca cererea de demisie nu mi s-a trimis la biroul societatii pt. a fi inregistrata si pe de-asupra mi s-a facut o sesizare la conducere precum ca nu m-am prezentat 3 zile la lucru si sa fiu cercetat disciplinar.
Am fost la sediul firmei am dat declaratie de ce nu m-am prezentat la lucru .
Am cerut o cerere de lichidare ca sa pot preda tot ce am pe inventar mi s-a dat dar o sefa de coloana nu vrea sa imi semneze motivand ca nu are timp si chef sa se ocupe de cererea mea .
Si asa ma tot amana si nu pot sa o termin odata cu ei .
Ce pot sa fac ca sa se rezolve problema?
In situatia mea mai sunt colegi de la firma .
Si hai sa dau si numele firmei ca sa va faceti o idee: AUTOTIM o sucursala a ATLASSIB
La astia esti primit cu bratele deschise si te trezesti ca nu mai poti sa pleci.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
catalin03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 21:33, 26 Aprilie 2012
solutia cea mai buna este sa mergeti la I.T.M. si le explicati situatia. Parerea mea este sa iti retragidemisia,adica sa nu demisionezi,ca daca demisionezi nu beneficiezi de somaj. In privinta ca angajatorul nu respecta cele spuse de tine,fa reclamatie la I.T.M. si probabil I.T.M. va sanctiona pe angajator.
Merci . La asta m-am gandit si eu dar nu stiu daca se ia in considerare reclamatia mea.
In ce priveste somajul asta nu e o problema ca nu-mi trebuie ca ma angajez la alta firma .
Merci oricum pt sfat.
dar ce cei de la I.T.M. sa treaca cu vederea reclamatia dvs? Nu se poate asa,doar nu are relatii I.T.M. cu angajatorul. Parerea mea este ca atunci cand reclami la I.T.M. sa ceri si un numar de inregistrare,iti vor da un bon cu nr de inregistrare,ii intrebi apoi cand sa te prezinti ptr raspuns,si la data stabilita de ei,te prezinti cu bonul cu nr de inregistrare,si apoi ei iti vor da explicatii ce masuri au luat asupra firmei si angajatorului dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe stat si salarii neplatite anca_helga anca_helga Buna ziua. Am nevoie si de un sfat din partea voastra. Vreau sa plec dintr-o firma in care nu au fost platite taxele la stat si nici salariile angajatilor ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristian19 cristian19 Buna ziua , Doresc sa aflu si eu niste informatii in legatura cu codul muncii. Eu lucrez la firma atlassib care se ocupa cu transport de persoane si ... (vezi toată discuția)
Plangere alexandru1000 alexandru1000 Buna ziua! Sunt angajat la o firma de paza de 1 an si jumatate,am lipsit intr~o zi de la munca deoarece sa schimbat planificarea si nu am stiut.Pentru acea zi ... (vezi toată discuția)