avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declarare firma inactiva de catre Garda Financiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declarare firma inactiva de catre Garda Financiara

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in sitiuatia urmatoare:Garda Financiara poate declara inactiva o societate pe motiv ca au fost in control la sediul social si ca acolo nu este angajata permanent o secretara?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 20:48, 27 Aprilie 2012
Inactivitatea se poate declara numai de catre administratia financiara.
Mentionez ca firma este in insolventa iar la sediul social nu este declarata activitate.
Firmele aflate în stare de insolvenţă nu mai sunt declarate inactive, potrivit unor noi reglementări efectuate de ANAF şi publicate în Monitorul Oficial.

Procedură

din 02/08/2010
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 552 din 05/08/2010

privind declararea contribuabililor inactivi

În evidenţa contribuabililor declaraţi inactivi, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, parte componentă a Registrului contribuabililor, sunt înscrişi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică, care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
- nu au depus nicio declaraţie pe parcursul unui semestru calendaristic;
- nu li s-a aprobat, la cerere, de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
olden, utilizator
olden a scris:

Firmele aflate în stare de insolvenţă nu mai sunt declarate inactive, potrivit unor noi reglementări efectuate de ANAF şi publicate în Monitorul Oficial.

Procedură

din 02/08/2010
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 552 din 05/08/2010

privind declararea contribuabililor inactivi

În evidenţa contribuabililor declaraţi inactivi, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, parte componentă a Registrului contribuabililor, sunt înscrişi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică, care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
- nu au depus nicio declaraţie pe parcursul unui semestru calendaristic;
- nu li s-a aprobat, la cerere, de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).

Multumesc pentru raspuns.Intr-adevar eu nu gasesc ordinul de care mi-au zis ca ma obliga sa am secretara angajata la sediul social declarat fara activitate, sunt convinsa ca nici nu stiau despre ce ordin este vorba, asa cum sigur nu stiau ca nu au competenta sa ma declare ei inactiv.
cei de la GARDA FINANCIARA nu cunosc LEGISLATIE ei se bazeza pe INTIMIDARE :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disolvare asociatie bianca27 bianca27 Buna seara, Exista posibilitatea ca o asociatie sa fie dizolvata de drept, ca urmare a nedepunerii bilantului timp de 2 ani? Am citit Ordonanta 26/2000, dar ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea verificarii unei societati declarate inactive byly74 byly74 Buna ziua,va cer ajutorul in urmatoarea problema: -am cumparat materiale de la o societate ,care ulterior am aflat dupa controlul de la finante ca era ... (vezi toată discuția)
Societate inactiva o luna NICULIN NICULIN o societate a fost daclarata inactiva timp de o luna,suspendata ca platitoare de tva din luna noiembrie 2010,in luna decembrie a fost declarata activa si ... (vezi toată discuția)