avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am nevoie de un sfat
sotul meu trebuie sa mosteneasca un teren, pe care este o casa care trebuie daramata.problema este ca este un titlu de proprietate pe numele bunicii lui, mostenitori legali sunt socrul meu si fratele sau, decedat intre timp, a fost casatorit si sotia traieste si nu au avut copii impreuna.
care este modalitatea de a intra in posesia mostenirii?
Cel mai recent răspuns: geofr , utilizator 15:53, 25 Iulie 2012
Succesorii vor merge la notariat in vederea dezbaterii succesiunii.
In situatia in care nu va veti putea intelege in fata notarului privind componenta masei succesorale sau la intinderea drepturilor succesorale ale fiecarui succesibil, urmaza ca instanta de judecata sa fie sesizata si sa se pronunte.
Sotul meu trebuie sa primeasca numai o parte din masa succesorala, isi poate face acum pe numele lui ceea ce il intereseaza si restul pe numele socrului meu?Sau totul trebuie trecut pe numele socrului?
Este vreo diferenta de pret cand se face succesiunea?(pe numele unui minor, de exemplu)
Daca tatal sotului d-vs. este in viata, acestuia ii revine mostenirea de pe urma mamei sale si nu sotului d-vs.
Nu exista diferente de pret daca succesiunea urmeaza a fi acceptata de un minor. In schimb, minorul accepta succesiunea sub beneficiu de inventar ( ii revin doar bunurile nu si datoriile mostenirii).
am reusit sa facem succesiunea, pe numele socrului meu,urmatorul pas este sa facem cartea funciara.
care este recomandarea dumneavoastra sa putem intra noi in posesia unei parti din mostenire.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire CRIBUS CRIBUS buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara!fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul ... Aida2016 Aida2016 Buna seara!Fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul din partea tatalui(sotul meu ,mort inaintea socrului),alaturi de matusa(sora sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)