am nevoie de indrumare. anul trecut s-au incheiat conventii civile, s-au intocmit si statele de plata cf legislatiei din 2011. plata acestora s-a efectuat acum. trebuie sa intocmesc del 112, dar sumele sunt mai mari decat 10585lei, cas este calculat la 1062 lei. cum trebuie sa procedez? multumesc
Cand au fost constituite aceste obligatii de plata, daca sunt aferente anului trecut? Sunt pe mai multe luni? De ce nu ati depus declaratia 112 pana acum? Declaratia se depune in momentul constituirii, nu in momentul platii.
Reveniti va rog cu explicatii, nu am inteles prea multe din postarea Dvs.
sunt conventii civile incheiate pe mai multe luni. predecesoarea mea le declara in momentul platii. plata s-a efectuat acum. au fost calculate conform legislatiei de anul trecut, cand plafonul la cas era 1062 lei. am incercat sa le declar acum, dar cas imi apare 1111 lei, iar la suma ma plafoneaza la 10585 lei. numai pe o luna suma depaseste acest plafon. unii au 3 luni, altii 4 luni platite acum. am selectat in declaratie tipul "C"/18. nu stiu cum sa procedez. multumesc.
Dvs. trebuie sa intocmiti rectificative la declaratia 112, aferente lunilor in care s-au constituit aceste drepturi. Nu procedati la fel ca predecesoarea Dvs., nu stiti care sunt obligatiile contribuabilului? Daca faceti aceeasi greseala, veti raspunde mai tarziu, nu acum.
dar nu ma lasa sa completez sumele din cauza plafonarii. si aici am probleme-limitarea sumei obtinute la cinci salarii medii.suma dintr-o luna depaseste acest nivel. ex: 18.200 lei. cum declar efectiv?
multumesc.
Doamna, intocmiti declaratie rectificativa separat, pentru fiecare luna in parte. Cum sa depuneti o singura declaratie pentru mai venituri aferente mai multor luni. V-am intrebat cand au fost constituite si inregistrate in contabilitate aceste sume. In ce luni?