avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este normal???executare continuata de alt ex jud
Discuție deschisă în Executare silită

este normal???executare continuata de alt ex jud

Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit executor judecatoresc,a emis somatie si a inceput un alt dosar de executare,cu alt numar si datat .../.../2012,intrebare,nu trebuia sa ceara din nou incuviintare de executare silita de la instanta???
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 06:23, 17 Mai 2012
godot a scris:

in acest caz nu trebuie. Nu te lua dupa cearis ca el citeste invers cartea de drept.
Dubios e ca a luat-o de la inceput ca sa justifice banii pe care vrea sa-i incaseze. Trebuia sa reia din punctul unde a ramas si sa ia onorariu si cheltuieli doar proportional cu activitatea depusa

godot, in afara de "in acest caz nu trebuie", mai poti/stii sa zici ceva (argumente)?

... si las-o balta cu luatu' la misto. nu strica putina modestie si bun-simt...

Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
pai imi vine sa rad cand vad ce sustii.
Executarea poate fi continuata in baza legii de executorul care a inceput sau de catre un alt executor competent. Ce poate fi mai clar decat asta? Daca executarea continua ce inseamna? De cand va continua? De unde a ramas. Nu conteaza ca e un alt executor. El va CONTINUA executarea.......... nu trebuie incuviintare, nimic.
Cazul expus de tine priveste un alt fel de situatie... Citeste mai atent si vei vedea singur diferentele
pai si ce e nou acum?

intotdeauna s-a putut continua executarea de unde s-a ramas de un alt executor competent, tot in baza legii. si a trebuit incuviintare.

acum de ce zici ca nu mai trebuie?

mdcc a scris:

....si ce onorariu a cerut...31000 ron!!!

pentru onorariul ala ii trebuie incuviintarea instantei:

Dosarul nr. 37/2005

Această procedură de recuperare a onorariului (inclusiv a cheltuielilor de executare), în alt dosar de executare, în absenţa, cel puţin a încheierii de încuviinţare din partea instanţei (recomandabilă ar fi întocmirea unui nou dosar de executare), este nelegală.
...
Executarea procesului verbal de cheltuieli din dosarul nr. 1/2004, ca orice titlu executoriu, ar fi trebuit încuviinţată de instanţa de judecată, în condiţiile dispoziţiilor art. 3731 din C. proc. civ.

...
În consecinţă, în urma verificării tuturor dosarelor de executare silită menţionate, rezultă indicii că executorul judecătoresc ... prin soluţionarea într-o manieră defectuoasă (neprocedurală) a acestor dosare, cu ştiinţă a perceput şi încasat în mod nelegal şi repetat sume de bani ce nu pot fi justificate prin înscrisuri, producând prejudicii patrimoniale debitorilor.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia? user43 user43 In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil.nu are bunuri mobile sau imobile impozabile potrivit adresei de la fisc. florin1960 florin1960 Am imprumutat un prieten in 2008 cu 3500 de euro.In 2010 am inceput executarea silita recuperidu-se 2460 lei din salariu.In 2013 s-a perimat executarea silita ... (vezi toată discuția)