avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Ce cod caen pot solicita pentru activitati care tin de ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Ce cod caen pot solicita pentru activitati care tin de astrologie si altele asemenea?

Buna seara, am multa experienta legata de tot ce tine de ocultism, tarot, astrologie si spiritualitate. Din pacate nu am nici o diploma în domeniu si de asemenea am doar diploma de bac. As dori sa înfiintez o întreprindere individuala sau un pfa.
Vreau sa functionez într-o forma legala si deja pentru mine nu mai conteaza daca pe acel pfa figureaza ca ”vand flori în piata”.
Ce cod caen as putea solicita?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai-P , utilizator 00:56, 4 Mai 2012
Activitatea respectiva este inscrisa sub cod CAEN 9609 Alte activitati de servicii n.c.a. (neclasificate in alta parte), care - printre altele - include: activitati de astrologie si spiritism, etc. Pentru desfasurarea acestei activitati nu aveti nevoie de studii speciale, diploma de bac este suficienta, dar nu este conditie sine qua non.
Asa ca nu este nevoie sa treceti in acte "vanzare de flori", odata ce exista cod pentru ceea ce doriti sa faceti.
Din cate stiu în Romania nu exista nici o institutie care sa emita o diploma recunoscuta de ministerul muncii avand codul caen 9609. Cu toate astea, cand am vrut sa înfiintez o Î.I. mi-au cerut o diploma. Ce este de facut?
Va multumesc foarte mult
Tind sa cred ca nu vi s-a spus corect, ori nu ati inteles bine... Nu poate nimeni sa va ceara sa prezentati o diploma de absolvire in acel domeniu si nici nu aveti obligatia sa demonstrati ca aveti asemenea studii.
Orice fel de certificat de absolvire - de exemplu de studii medii va este suficient si - daca vi se solicita in mod special, atunci in plus o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca detineti cunostintele necesare si suficiente desfasurarii activitatii de sub acel cod CAEN.
De cele mai multe ori nici referentul de la ORC nu stie cu ce se mananca, ceea ce, intr-adevar, este cam trist. Nemaivorbind de faptul ca OUG 44/2008 nu este prea clara si lasa loc de interpretari - teren deosebit de prielnic pentru cei pusi in slujba noastra ca sa inventeze fel si fel de aiureli in plus.
In incheiere, daca vedeti ca nu aveti castig de cauza la referentul care preia actele, intrati la directorul/juristul de la ORC, care - speram- este mai "open mind"...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters44758, utilizator
Va multumesc foarte mult! Cel putin acum stiu ca pot sa-i iau la întrebari.
Ajunsesem sa cred ca este ”paranormal” sa-ti faci un pfa. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa caen 6201 cu diploma de inginer electronist - este posibil ? paoctav paoctav Buna ziua, Intentionez sa imi infiintez o PFA cu domeniul de activitate \"Realizare soft la comanda\" (cod CAEN 6201). Legate de pregatirea profesionala ... (vezi toată discuția)
Cod caen garderoba coz_bogdan coz_bogdan Buna ziua, Detin un S.R.L care se ocupa de comercializarea articolelor textile in spatiu comercial, si as dori sa adaug acestei firme un cod caen pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Pagina astrologica Daria8 Daria8 Buna ziua Doresc sa deschid o pagina astrologica (pfa sau srl?) in cazul unui pfa beneficiez de deducerea de 40% la impozit ca urmare a drepturilor de autor ... (vezi toată discuția)