avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de V/C si uzucapare ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de V/C si uzucapare ??

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: bunicii mei detin un teren dinainte de 1989 .In 1991 au cumparat terenul cu chitanta de mana si martori de la o fiica a proprietarului care apare in CF. Insa, azi amandoi martorii care au semnat pe chitanta de mana, nu mai traiesc.In cazul acesta mai este de recomandat sa se mearga in instanta si sa se solicite pronuntarea unei hotarari (luandu se in seama registrul agricol, vecinii care stiu ca detin terenul etc etc) sau..iarasi..uzucapiune MAI ALES CA PE ACTUL DE MANA APARE SEMNATURA UNEI SINGURE PERSOANE DINTRE VANZATORI (TERENUL in C. F. APARE SI AZI PE TATAL DECEDAT AL VANZATOAREI INSA...VANZATOAREA MAI ARE O SORA IN VIATA SI DIN CATE STIU..NU AU FACUT SUCCESIUNE DUPA TATSU) ...?! Ce sanse as avea ? ...Multumesc .
Stimată doamnă,

Stimată doamnă,

O acțiune în constatarea uzucapiunii poate fi indicată în cazul dvs. Evaluarea șanselor, precum și sfaturi concrete consider că nu pot fi date, fiind, evident, necesar studiul aprofundat al cazului dvs.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda si uzucapiune van_allen78 van_allen78 Vreau sa va supun atentiei urmatoarea situatie :tatal si mama dau in arenda pentru doi ani un teren pe care il cumparasera cu o chitanta de mana de la ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)