Am mers la un executor si am dat sa fie pusa in aplicare o hotarare definitiva pe somatie plata. Am primit de la executor o scrisoare in care se stipuleaza pretul care trebuie achitat de debitor si altele.OK! Asta se intampla cam acum o luna.Am mers la executor si l-am intrebat care este situatia si mi-a spus ca acum 5 zile a blocat conturile dar ca s-ar putea sa dureze f. mult(debitorul este institutie pubica), ca sunt multe proceduri,ca trebuie sa asteptam15-20 de zile,dupa care iar si iar alte proceduri. Eu stiu ca institutia publica primeste bani si face plati prin trezorerie o data pe luna,prioritare fiind salariile angajatilor dar mai departe,de ce ar dura asa de mult plata catre acest executor(de la care voi recupera eu banii)?Deci,cam care este procedura de executare?
Procedura de executare silta este prevazuta de disp art 372-580 Codul de procedura civila
Procedura de executare este conditionata de mai multi factori-independenti de vointa creditorului
Plata catre executor poate fi conditionata de eventualele executari aflate deja in sarcina institutiei publice,de interesul executorului pentru solutionare rapida a dosarului de executare