avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CALCUL SALARIU
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CALCUL SALARIU

CIM cu durata partiala : 7 ore. Cu 2 weekend-uri / pe luna : Sambata : 10,30 ore si Duminica : 6 ore. SALARIUL DE INCADRARE : 704 Ron. CARE ESTE SALARIUL NET ? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 02:18, 29 Aprilie 2012
Salariul net este de 533, presupunand ca nu primiti bonuri de masa si nici nu aveti alte persoane in intretinere.
ÎNCÃ O DATÃ : MULŢUMESC . După intrarea în vigoare a noului CM, după " munca " în weekend, ar trebui să fie 24 ore libere.În situaţia în care , deşi lucrez mai multe ore ( cele menţionate mai sus ), următoarele zile , respectiv Luni şi Marţi am programul obişnuit, iar în PONTAJ apar 2 zile libere. În lipsa unui procent negociat la angajare, pt.plata orelor de weekend, ce posibilitate am să fiu plătită cf.CM..?...doar o acţiune în instanţă ? Pot cere recalcularea salariului lunar, de la data angajării ?
Art.137Codul Muncii:
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.


Deci,pt. faptul ca lucrati s/d ,indiferent de nr. de ore lucrate,repaosul saptamanal se muta in cursul saptamanii,adica trebuie sa primiti efectiv cele 2 zile libere in cursul saptamanii.In acest caz ar insemna ca sunteti platita 100%
Trebuia insa sa aveti inclus in cim la clauza salariala,pe langa sal.de baza si sporul ce se acorda pt. orele lucrate s/d. ,spor ce poate porni si de la 1%din sal.de baza,adica sa fiti platita minim 101%. Daca nu aveti un contract colectiv de munca in care sa fie specificat procentul,verificati daca nu cumva Regulamentul Intern contine aceasta reglementare,daca nu ,eu zic ca mai intai ar fi indicat sa sesizati ITMul asupra nerespectarii acestei prevederi.



@alex_munteanu,

533 in conditiile specificate de dvs. si in pus in cazul in care orele prestate s/d se platesc 100%(adica se acorda 2 zile libere in cursul saptamanii,fara plata cu un spor la salariu)
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la sfărșit de săptămână starchim01 starchim01 Se discută mult despre munca la foc continuu.Mai pun și eu un pic de benzină în focul... discuțiilor pe această temă.Eu lucrez sâmbăta și duminica ... (vezi toată discuția)
Repauzul saptaminal dana radu dana radu fiind o institutie cu foc continu, se considera repaus saptaminal ,doar simbata si duminica sau si zilele libere din cursul saptaminii,optinute in urma ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sambata snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ ... (vezi toată discuția)