avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la sfărșit de săptămână
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la sfărșit de săptămână

Se discută mult despre munca la foc continuu.Mai pun și eu un pic de benzină în focul... discuțiilor pe această temă.Eu lucrez sâmbăta și duminica și am liber peste săptămână două zile.Mă încadrez în programul de 5 zile lucrătoare și două zile libere.În cadrul discuțiilor avute cu diferite persoane mi se spune că ar trebui să am două zile libere pentru o zi de la sfârșitul săptămânii,două pentru S,două pentru D,adică patru zile libere,și plătite dublu.Nu știu dacă este posibil așa ceva,dar astea sunt discuțiile.Așa ar trebui să fie (cu patru zile libere) sau e bine așa cum se face acum (5+2).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 21 Mai 2017
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Prin urmare, pentru munca desfasurata in ziua de sambata sau duminica, salariatul va primi o alta zi libera in cursul saptamanii si nu doua zile.

Repausul saptamanal trebuie sa fie de 48 de ore consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal x_iara x_iara Repausul saptamanal de 48h se raporteaza la saptamana de luni pana duminica? La ce se refera mai exact legea cu unitatea \"saptamana\" ? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare EscobarP EscobarP Pentru un program de munca: luni-vineri: 6-14, sambata: 6-17...mi s-a propus: a doua zi libera in cursul saptamanii(ele nefiind consecutive) o data la doua ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)