Buna ziua,
Tatal meu a fost condamnat, in urma cu 7 ani, la 8 ani pentru trafic de persoane si trafic de minori, cu toate ca nu a avut nici o treaba. El a fost condamnat pentru trecutul sau si asocierea sa cu persoanele care se ocupau de asa ceva. Nu s-a prezentat la nici un termen si nici nu a dat vre-o declaratie la politie sau procuratura, a ales varianta cea mai proasta si a fugit din tara. Acum a fost prins si bagat la inchisoare. Vroiam sa stiu ce posibilitati de atacare a condamnarii mai avem la dispozitie. Am gasit ceva pe internet despre apel peste termen, dar nu am inteles exact despre ce este vorba. Tata a fost initial inchis in strainatate pana la expulzare, apoi a mai petrecut aprox 2 sapt in Bucuresti pana sa fie transferat la Iasi. Alea 10 zile sunt din momentul in care a ajuns la Iasi, unde trebuia sa isi execute pedeapsa, sau din momentul in care a fost arestat in strainatate?
Va multumesc anticipat!
Daca tatal dvs. a fost judecat in lipsa si nici nu a fost reptrezentat de aparator, ar putea incerca pe cale procedurii privind rejudecarea dupa extradare, prevazuta de art. 522 indice 1 din Codul de procedura penala.
In cazul apelului peste termen, daca va incerca si aceasta varianta, cererea se depune in termen de 10 zile de la data inceperii executarii, deci de cand a inceput efectiv executarea pedepsei.
Da,cred ca s-a iesit din termenul de 10 zile.
Incercati sa apelati contracost la un avocat care sa studieze dosarul.
Nu merge sa aflati ceva pe vorbe in acest caz,trebuie analizat dosarul.
Ca sa ai un raspuns exact ideal ar fi sa angajezi un avocat sa se uite peste dosar. Oricum, la prima vedere nu mai e mare lucru de facut. Eventual s-ar putea incerca o cerere de rejudecare, dar e foarte greu de crezut ca va rezolva ceva avand in vedere ca nu s-a prezentat cu buna stiinta la proces.
Vedeti ca apelul peste termen este posibil sa nu acorde toate garantiile de care ar avea nevoie chiar daca ar fi in termenul de apel peste termen.
Apelul peste termen este foarte sensibil si daca pierdeti pe aceasta judecata nu veti mai avea ce face.Aceasta este regula.
Era recomandabil sa cautati avocat pentru analizarea situatiei de fapt si de drept inca din momentul in care s-a aflat ca a fost condamnat.
Rejudecare proces
monicangela
E posibil ca in urma unei sentinte date in urma cu 5 ani, in lipsa inculpatului, sa se poata rejudeca procesul si sa scada pedeapsa? (dat fiind faptul ca s-a ... (vezi toată discuția)