avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rejudecare proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rejudecare proces

E posibil ca in urma unei sentinte date in urma cu 5 ani, in lipsa inculpatului, sa se poata rejudeca procesul si sa scada pedeapsa? (dat fiind faptul ca s-a schimbat legea in 2011 privind pedepsele pt fapta respectiva pentru care a fost acuzat inculpatul).
Da, este posibil daca intruneste conditiile de admisibilitate pentru rejudecarea dupa extradare.
Ar fi bine sa isi angajeze avocat daca intruneste conditiile cerute de lege.
mi-ati putea spune, va rog, care sunt aceste conditii sau unde anume as putea sa le gasec? Va multumesc1
Sfatul meu ar fi sa apelati la avocat intrucat singura nu cred ca va veti descurca.

Va dau textul de lege.

Art. 522^1 din Codul de procedura penala:

Rejudecarea celor judecati in lipsa in caz de extradare

In cazul in care se cere extradarea unei persoane judecate si condamnate in lipsa, cauza va putea fi rejudecata de catre instanta care a judecat in prima instanta, la cererea condamnatului.
Dispozitiile art. 405 - 408 se aplica in mod corespunzator.

multumesc mult pt raspuns
as dori sa va intreb daca ati putea sa imi recomandati un avocat sau o lista la care as putea apela
Aici aveti o lista detaliata cu consultantii din forum:

www.avocatnet.ro/content/con...

In functie de localitate puteti cauta in baroul din respectivul oras alte liste.

Pe de alta parte, aveti si dreptul de a angaja avocat din Bacau pentru Cluj si avocati din Arad pentru Suceava, etc.

Mai puteti gasi si avocati care se afla inscrisi in barouri din strainatate si care figureaza si in barourile din Romania.Ma refer la cetatenii romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara, nu este prevazuta de prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Extradare si rejudecare proces penal daniel72 daniel72 Buna ziua, pun aceasta intrebare dupa ce am citit aproape tot ce ezista in materie, dar cum sunt multe fraze de specialitate nu am reusit sa ma ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)