avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredintarea autovehiculului unei persoane aflate sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredintarea autovehiculului unei persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua,
Acum 2 saptamani conduceam autovehiculul proprietate a tatalui meu cand m-am decis impreuna cu o gasca de prieteni sa bem. La plecarea din bar s-a urcat la volan prietenul meu. Am fost opriti de politie, prietenului meu i s-a pus fiola si apoi a fost chemat pentru probe biologice unde rezultatul a fost 0.8 si 0.9 alcoolemie. El este cercetat pentru inceperea urmarii penale , eu am declarat ca el a fost la volan pentru ca era cea mai lucida persoana din masina. Acum sunt amenintata cu dosar penal pentru incredintarea autovehiculului cu stiinta unei persoane sub influenat bauturilor alcoolice. As dori sa va intreb daca urmatoarele situatii pot fi exoneratoare de raspundere:
a) fiind profund sub influenta bauturilor alcoolice nu stiam ce fac, si ce se intampla in jurul meu respectiv cu masina mea
b) prietenul meu m-a obligat sa-i incredintez masina el fiind cel mai lucid din masina si m-am conformat
Depinde ,starea de betie poate fi apreciata drept circumstanta agravanta daca o persoana si-a provocat aceasta stare in vederea comiterii de infractiuni,sau atenuanta daca nu a consumat alcool in acest scop. Aceste aspecte insa trebuie dovedite.
Si daca invocati faptul ca ati fost obligat, de asemenea, ar trebui dovedit.
Este discutabila invinuirea ce vi se aduce,va sfatuiesc sa contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Starea de ebrietate-circumstanta atenuanta? albert01 albert01 In cazul unui furt in grup, dak unul dintre particianti spune ca a consumat bauturi alcoolice inainte de a face fapta -se considera circumstanta atenuanta sau ... (vezi toată discuția)
Recurs societate asigurari aurelian2006 aurelian2006 Buna ziua, Caut si eu un avocat pentru a-mi formula un recurs. Problema este urmatoarea : - acum doi ani am condus autovehiculul sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)
Beat din aburi de alcool CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi ... (vezi toată discuția)