avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... starea de ebrietate-circumstanta atenuanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

starea de ebrietate-circumstanta atenuanta?

In cazul unui furt in grup, dak unul dintre particianti spune ca a consumat bauturi alcoolice inainte de a face fapta -se considera circumstanta atenuanta sau agravanta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 18 Iunie 2010
Agravanta daca starea de betie a fost anume provocata in vederea comiterii faptei.
~ Conținut șters la cerere ~
AndreiDKN a scris:

Atenuanta - Din cauza faptului ca ati fost in stare de ebrietate ati comis acel furt, deci in cazul in care nu ati fi consumat bauturi alcoolice nu ati fi facut asa ceva.

Agravanta - Ati consumat bauturi alcoolice ca sa va faceti curaj sa comiteti acel furt.

Alegeti dvs, cea care vi se potriveste mai bine.

Da, aceasta este ideea.
Daca sunteti la prima abatere daca prejudiciul nu este mare sau a fost recuperat avand si o contributie minima la savarsirea faptei puteti primi o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Betia simpla incompleta ContSters57314 ContSters57314 Ce esti betia simpla incompleta? Circumstanta atenuanta sau agravanta? De ce sau cum se apreciaza? (vezi toată discuția)
Rog un raspuns pentru art 208cp STEEL123 STEEL123 buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)