avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de prescriptie amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de prescriptie amenda contraventionala

in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica se anuleaza sau in termen de 6 luni are vreme sa mi se inmaneze
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:50, 30 Aprilie 2012
va multumesc pentru raspunsuri am doar mandat postal care l-am gasit in cutia postala dar vreau sa stiu daca o sa fie comunicat catre directia taxe si impozite a primariei chiar daca nu a fost semnat de catre mine
in mod sigur se comunica la fisc. amenda o sa apara anul viitor cand se trimit scrisorile alea cu impozitele.
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Sant doua proceduri diferite.
Procedura de afisare la domiciliu sau la sediul contravenientului este singura procedura in care se considera procedura de comunicare indeplinita.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@patrascu fiind avocat probabil cunoaste mult mai bine procedurile, dar mi se pare ilogica motivarea ca procedura de afisare la domiciliu sa fie singura procedura de comunicare indeplinita. in acest caz toate procesele verbale trimise de catre politie ar insemna ca trebuie sa fie trimise cu respectarea acestei proceduri de afisare si nu si prin cea cu confirmare de primire.
daca ar fi asa atunci toti contravenientii nu ar semna procesele verbale de constatare, politia ar trebui sa trimita pv-urile prin posta, contravenientul nu primeste postasul si nu ridica mandatul de la posta, consecinta, nu plateste amenda pe motiv ca nu a fost indeplinita procedura ! nu cred ca este asa. insusi avizul ptr prezentare la oficiul postal in vederea ridicarii mandatului postal este dovada ca a fost trimis de catre politie pv respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ionuca ionuca Buna ziua, Am urmatoarea problema: Anul trecut mi-a fost ridicata masina de catre firma specializata din sect 4, am platit taxa pt recuperarea masinii si ... (vezi toată discuția)