avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 7830 - impozit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

7830 - impozit

Buna seara ,

pentru caen 7830 se poate aplica impozit de 3 % ?

Daca are o importanta - precizez ca unitatea nu are contracte de consultanta efectiva , ci prestari servicii ( gen revisal, secretariat etc) .

Seara buna si multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:54, 29 Aprilie 2012
Pentru a avea statut de microintreprindere si pentru a plati impozit 3%, o firma trebuie sa indeplineasca, cumulativ, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent urmatoarele conditii:
1. realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
2. are de la 1 pana la 9 salariati, inclusiv;
3. a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro;
4. capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

multumesc frumos.
dar intrebarea este alta
societatea nu are activitate efectiva de consultanta ci depunere revisal , activ secretariat etc . pe facturi este prevazut cv prestari sservicii ru sau secretariat ,poate fi platitoare de 3 % ?
daca deja a depus parte din declaratii si achitat impozite astfel , trebuie rectificata toata situatia financiara ,si eventual se aplica sanctiuni ?

Multumesc frumos !
Daca nu desfasurati activitate de consultanta, ci prestati servicii pe baza unor contacte incheiate cu beneficiarii acestora in care se mentioneaza tipul de activitate prestata de Dvs. si daca cumulativ indepliniti conditiile de mai sus, puteti avea statut de microintreprindere si deveniti platitor al unui impozit pe venit de 3%.

Insa nu am inteles foarte bine. Dvs. ati desfasurat aceasta activitate fara sa aveti obtinut statutul de microintreprindere?

Va rog sa cititi si aceste informatii:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere? altair1977 altair1977 Buna seara. Am vazut in noua lege conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o societate pentru a trece la plata impozitului de 3% - microintreprindere. ... (vezi toată discuția)
Societate in curs de infiintare. activitate principala "consultanta in tehnologia informatiei" RoloTomassi RoloTomassi Potrivit modificarilor aduse Codului Fiscal la 1 februarie 2013, nu mai pot functiona ca MICROintreprinderi societatile care indeplinesc cumulativ urmatoarele ... (vezi toată discuția)
microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)