Daca ati depus plangere penala , se vor efectua cercetari.
Faptele trebuie dovedite, intr-un caz de violenta fizica, cum este acesta, neaparat cu martori.
Inteleg ca a fost doar o palma, iar un certificat medico-legal nu ar releva nimic
Prevederea legala unde se incadrazeaza fapta ar fi urmatoarea:Articolul 180 cod penal , cu urmatorul cuprins:
”(alin.1)Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. (alin. 2) Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.”
Trebuie sa asteptati sa fiti informat despre stadiul dosarului.Indiferent de solutie, veti fi informat, iar impotriva solutiei va veti puta plange la procurorul ierarhic si la instanta.
In cadrul procesului penal va puteti constitui parte civila , si puteti solicita daune morale...
Chiar daca faptele vor fi dovedite, pentru cazul de violenta , daca individul este fara antecedente, si mai beneficiaza si de alte circumstante atenuante, se va putea alege, cel mult, cu oamenda administrativa.
Inteleg ca au existat si niste amenintari.Daca stiti ca le puteti dovedi, depuneti o plangere la politie sau parchet si pewntru aceasta infractiune.
Politia a fost aici ( la mine-n scara ) si l-a amendat pe respectivul . Nu stiu cu cat . Nu cunosc legile dar ma gandesc ca daca vecinul nervos nu-si recunostea fapta ,nu putea fi amendat ,nu semna procesul verbal . In cazul in care un cetatean isi recunoaste fapta in fata politiei ( semnand procesul verbal ) poate sa-si schimbe opinia cu referire la cele comise de el asupra fiului meu in instanta ? Nu se termina declaratia cu paragraful " aceasta-mi este declaratia si mi-o sustin " ? As cere martori in cazul in care acuzatul neaga faptele comise ;ma rog ,am martori care abia asteapta sa se implice in disciplinarea acestui mascul alfa ( in devenire ). In plangerea penala am descris faptele mult mai amanuntit incluzand si amenintarile si injuriile aduse la adresa familiei mele . In consecinta , mai este nevoie de martori , sau nu cand fapta este recunoscuta ?
Amenda pe care a ziceti ca a primit-o a fost una contraventionala si nu penala. Chiar daca n-ar fi semnat procesul verbal, politistii puteau sa-l amendeze, daca au putut constata si au putut sa se convinga ca a axistat un scandal public sau ce a fost acolo...
Cu plangerea penala e altceva , faptele invocate in plangere, trebuie dovedite, pentru a se putea ajunge la urmarire penala si chiar la judecata.
In regula .Rabdarea-i o virtute . Am sa astept sa vad cum decurg lucrurile si voi chema si martori . Prostia lui e ca a facut-o la o ora de varf cu peste 50 de insi in fata blocului .Sper sa fie bine pentru toata lumea . Toate bune va doresc si va multumesc pentru sfaturile oferite !!!
Buna ziua ! Poate sunteti curiosi de cum a decurs totul , pentru ca pana la urma am ajuns si la politie cu domnul agresor . Cand am ajus eu , agresorul era deja-n biroul politaiului ( agentului ) care se ocupa de fapta . Am fost invitat sa iau loc iar urmatoarele cuvinte din gura politaiului au fost : " Bai , am auzit ca dai muzica tare ; ce faceti acolo , discoteca ? , Vezi ca am vorbit cu sefa de scara si am stabilit sa vin la o sedinta sa lamurim niste chestii ! " PEEERFECT ! I-am spus agentului ca vom discuta despre muzica ceva mai tarziu si ca ce ma doare pe mine acum este agresiunea fizica aplicata de catre respectivul asupra copilului meu . Scurt si fara explicatii , m-a invitat sa ies afara din birou ; lucru pe care l-am si facut . Am stat putin pe hol si-am fost chemat inapoi . Defata cu amandoi mi-a citit declaratia . Cand , a terminat de citit , l-a intrebat pe vecinu` ce parere are despre ceea ce-am scis eu acolo . > "Miiinte dom`le , asta vre-a a banii mei ! " ....banii ...lui !!!! Tin sa mentionez ca eu castig intre 2500 si 3600 RON / net /luna din munca legala ( sudorie ) si sotia atinge 1500-1700 ( fiind ospatarita ) iar familia celui care mi-a agresat copilul traieste din ce trimite mama lui din Italia ( ingrijeste un batran )fiind 3 in casa fara loc de munca . Mi-au crapat tamplele cand am auzit acuza si-am replicat verbal cu ce v-am spus mai sus > Am fost invitat afara din nou !!! De data aceasta n-am mai asteptat la usa biroului ci ..afara la o tigara ( crapam de nervi auzind ca tanjesc dupa banii cuiva care nu are nici un venit ) . Inapoi in birou . De data aceasta , politaiul a tinut sa-mi explice ca prima lui atitudine e cea de-a impaciui , de-a ...calma spiritele pe cale amiabila si nu aceea de-a executa , in sensul ca daca ar aplica direct legea ar starni alte tensiuni ce-ar duce in viitor la acte ( probabil ) mult mai grave . A deschis codul penal ( cred ) si i-a citit agresorului paragraful si aliniatul care spunea ce mi-ati spus si dumneavoastra mai sus , aratandu-i acestuia in ce postura se afla daca se demonstreaza cele reclamate de mine . Se pare ca agresorului nu i-a placut cum suna legea in ceea ce-l priveste si cumva ...s-a inmuiat . Mi s-a explicat ceva de genul " fiecare are dreptul la o a 2-a sansa " si-am fost trimisi de data aceasta afara din birou amandoi sa vorbim in particular despre termenii unei impacari . Afara ...l-am pus pe agresor s-o sune pe sotia mea si sa-si ceara scuze pentru cuvintele adresate si pentru ca i-a lovit copilul , fapt pe care agresorul ...l-a facut si-a pus tot comportamentul din ziua aceea in seama unui pahar ..poate doua de vin baute . Sincer sa fiu ...nici eu nu am o inima de animal salbatic si l-am vazut ca pe-un tanar la inceputul vietii de adult , viata pe care o putea incepe cu un cazier , care clar ca nu i-ar fi fost favorabil in conditiile unei angajari ..ma rog , ar fii fost o pata . Am incercat sa-l fac sa inteleaga ca nu frica de el ma face sa-l iert ci situatia precara in care se afla . Sper ca a inteles ceva ...sper .
A recunoscut totul in declaratia pe care-a dat-o si si-a luat angajamentul ca nu va mai avea tangente cu nici unul din membri familiei mele . De acum in colo , ramane de vazut .