avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor lovit de un vecin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor lovit de un vecin

Nu de mult timp ( 2 sapt ) fiul meu de ( 12ani ) a fost batut de-un vecin care abia a implinit frumoasa varsta de 18 ani , varsta care-i da dreptul sa faca de toate insa pe ...propria-i raspundere . Este prima data cand ma vad in postura de milog in fata legii cerand dreptate .Cotizez asa cum mi se cere in fiecare luna impozite si taxe catre cei care formeaza si aplica legile si de aceea traiesc cu impresia ( poate falsa ) ca eu chiar am dreptul sa cer ceva in schimb si anume ,sa se aplice legea intr-un mod satisfacator partii vatamate . De cateva zile am auzit la radio ca daca numesc " tigan " pe cineva ,amenda este de 8000 de ron !!! Felicitari celor care coleteaza trezoreria ! Sper ca nimeni sa nu mai pronunte asa ceva si ...sa ramanem fara bani din amenzi ,asta daca ar fi singurul delict comis de cetateanul roman . In antiteza cu legea asta , sunt foarte curios cum se va aplica si-n cazul de vatamare corporala a unui minor . Cam care-i amenda pe care-a luat-o vecinucu` meu ,asta asa sa vad daca legea are vre-un pic de morala sau etica .Inca nu am primit nici o notificare din partea politiei insa cand o voi primi ( pentru ca am cerut-o ) sunt 100 % convins ca amenda va fi sub 8000 de RON ; si daca-i asa ....e CORECT ?!! #-o Politaiul caruia i-am cerut sa primesc o notificare nu m-a intrebat cum e fiu-meu , in spital sau acasa ci daca am martori !!! Baiatul meu nu a suferit rani grave ( fiind vorba de-o palma peste fata ) iar eu cu sotia mea am fost numiti familie de depravati de catre agresor care-a culminat cu amennitarea cu moartea prin tocare marunta la adresa mea . Ce raspuns din partea legii ar trebui sa-mi dea impresia de dreptate ? Cam ce pedeapsa credeti ca trebuie sa primeasca acest cetatean ca eu sa fiu satisfacut de decizia legii ?
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Laurentiumaill, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentiumaill , utilizator 09:29, 7 Noiembrie 2012
legally_aid a scris:

Amenda pe care a ziceti ca a primit-o a fost una contraventionala si nu penala. Chiar daca n-ar fi semnat procesul verbal, politistii puteau sa-l amendeze, daca au putut constata si au putut sa se convinga ca a axistat un scandal public sau ce a fost acolo...
Cu plangerea penala e altceva , faptele invocate in plangere, trebuie dovedite, pentru a se putea ajunge la urmarire penala si chiar la judecata.

Nu a primt amenda ci un avertisment ! Amenda am primit eu pentru ca am dat muzica tare .

Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Laurentiumaill, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desi sunt victima sunt tratat ca un vinovat ruxxy1989 ruxxy1989 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...de un an si jumatate tatal meu este calomniat,injurat si amenintat cu moartea de catre un consatean in ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)