Buna ziua...
Sunt eleva in anul 3 la postliceala sanitara particulara (Carol Davila), invatamant de zi...Sunt in ultimul an si voi naste la sfarsitul lunii iunie..
Am o rugaminte la persoanele familiarizate cu o astfel de situatie, sa ma lamureasca daca am dreptul la indemnizatii pre si postnatal tinand cont ca in ultimii 3 ani am fost studenta in cadrul scolii si nu am realizat venituri si care sunt pasii de urmat..va multumesc......
1. Faceti o confuzie de termeni:
- Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
- Concediul pentru cresterea copilului (CCC) = concediul indemnizat pentru cresterea copilului pana la 1 an, 2 ani sau 3 ani (in cazul copilului cu handicap).
2. In cazul dvs. nu puteti beneficia de concediu de maternitate deoarece nu indepliniti conditiile cerute de OUG158/2005.
3. Dvs. puteti beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (iunie 2011 - iunie2012) ati urmat cursurile la zi ale unei unitati de invatamant (scoala postliceala, universitate etc.).
4. - Va adresati Primariei din localitatea in care aveti domiciliul inde veti primi lista cu actele necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC si le veti depune tot acolo.
- Pe perioada CCC puteti frecventa in continuare cursurile unei forme de invatamant la zi dar nu puteti obtine venituri profesionale (salariu, venituri din activitati independente sau agricole etc.).
Am urmat o scoala postliceala la zi pe care am terminat-o in iulie.Acum sunt in somaj pana in februarie.Atunci ar trebui sa si nasc.Intrebarea mea e daca pot beneficia de CCC ?Ce pasi ar trebui sa urmez in cazul in care pot beneficia ?